Coca Coline božićne reklame za kojima svi lude

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Što označava početak božićne sezone za vas? Je li to miris đumbira, cimeta ili vruće čokolade? Je li zvuk božićnih pjesama?  Da nekim čudom i zaboravite koje je vrijeme godine, Coca-Coline božićne reklame zasigurno vas podsjete. To je i više nego razumljivo, budući da tradicija prepoznatljivih reklama tvrtke Coca-Cola traje već pola stoljeća. U božićno vrijeme komercijalizam je u svom najboljem izdanju, a reklame na televiziji poprime božićne motive i glazbu. Upravo zbog toga ne postoji niti jedna malo veća kompanija koja u vrijeme blagdana štedi na marketingu.

 

Reklame za kojima svi lude

Najpoznatije su upravo reklame koje potpisuje Coca-Cola, gazirani napitak koji svoju povijest ispisuje od 1886. godine, najpopularnije i najšire distribuirano piće u svijetu, a ujedno i druga najpoznatija riječ na svijetu.

Poslije ljetnog odmora već krećemo s odbrojavanjem koliko nas mjeseci/dana dijeli do najčarobnijeg doba godine. Božić je vrijeme koje simbolizira zajedništvo, okupljanje obitelji i prijatelja, snježne radosti i slavljenje najvećeg blagdana u kršćana. U božićno vrijeme komercijalizam je na svom vrhuncu, a promidžbene poruke u medijima poprimaju neodoljive blagdanske motive i glazbu. Većini nas kada se spomene božićna reklama, pada na pamet upravo reklama Coca-Cole, onaj trenutak kada je ugledamo na malim ekranima, znamo da je Božić blizu.

 

Izvor: Pexels.com

 

Kultni djedica

Tradicija njezinih prepoznatljivih reklama traje više od pola stoljeća. Prva se pojavila davne 1958. godine. Godine 1931. Coca Cola je lansirala svoju medijsku kampanju s Djedom Božićnjakom kako bi podsjetila svoje kupce da se istoimeno piće može konzumirati u svim godišnjim dobima. Kako bi približili svoje piće kupcima u zimskim mjesecima spojili su ga s najomiljenijim božićnim likom. Od tada Coca Cola koristi ovog veselog djedicu u svom oglašavanju u vrijeme božićnih praznika.

Često se postavlja pitanje zašto od svih, baš ovaj lik. Osim što su boje loga spomenute tvrtke i Djeda Božićnjaka iste, on je legenda koju znaju sve generacije. Taj primjer su počele slijediti i druge tvrtke, ali zasigurno je najbolji marketing napravila Coca-Cola. Bilo da ste ljubitelj ovog prepoznatljivog napitka ili ne, tradicija tih reklama postala je neizostavan dio blagdanskog raspoloženja.

 

Izvor: Pexels.com

 

Moglo bi se reći da je Coca-Colina reklama u gotovo jednakoj mjeri neizostavan dio kao i film „Sam u kući“ bez kojeg nam božićni blagdani ne bi bili potpuni. Jedinstvena formula, svevremenski logo i prepoznatljiva ambalaža stvorila je svjetski konzumentski brend s kojim se kupci mogu poistovjetiti, a kvalitetnim marketingom i oglašavanjem nije utjecala samo na američku kulturu već i na čitav svijet.

 

Antonia Kovačević

Izvori:
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.