„Comic sans“ stiže u hrvatska kina!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Novi dugometražni film „Comic sans“, poznatog domaćeg redatelja Nevija Marasovića, započeo je s prikazivanjem u kinima diljem Hrvatske. U nekim kružocima poznat i kao kralj hrvatskog indie filma, Nevio Marasović nastavlja eksperimentirati sa žanrovima pa tako nakon trilera osvete „Goran“ ovaj put donosi priču o ljubavi i promjeni te borbi sa samim sobom.

Za razliku od „Gorana“ koji je smješten na snijegom zatrpane obronke Gorskog kotara, „Comic sans“ vodi gledatelja iz sivila Zagreba na suncem okupan Vis – lokaciju na kojoj se prošle godine snimao i nastavak na mega popularan mjuzikl  „Mamma mia“. Unatoč činjenici da Comic sans na francuskom znači bez humora, što je i svojevrsna pošalica koja se provlači kroz radnju, film je humorističnog karaktera te će zasigurno izmamiti osmjeh od publike.

 

Teme ljubavnih i obiteljskih odnosa prikazane su tako kroz priču problematičnog mladića, koji nakon teškog prekida ljubavne veze doživi živčani slom i odluči otići s ocem na Vis kako bi se tamo uhvatio u koštac sa svojim unutarnjim demonima. Uloga protagonista Alana pripala je odličnom Janku Popoviću Volariću, dok njegovu fatalnu ljubav Marinu glumi poznata hrvatska glumica Nataša Janjić.

Film odlično suprotstavlja kontrast krajolika sunčanog Visa naspram zagrebačke užurbanosti i sivila. Comic sans je možda jedan od nekoliko domaćih filmova koji ne parodizira “morski” dijalekt te ga ne koristi kako bi ostvario komični efekt, što je pravo osvježenje naspram uobičajenih prikaza otočkog “barbe”. Film bez dlake na jeziku progovara o problemima droge, samoće i borbe s unutarnjim demonima, a uz sve to uspjeva zadržati opušten i lagan karakter, čineći ga lako gledljivim pa nema sumnje kako ćenaići na odlične reakcije publike. Film se trenutačno prikazuje u većini domaćih kino dvorana pa tko nije, trk u kino po dozu humora!

Filip Bahun

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.