CookUp – aplikacija za sve gastro entuzijaste

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Izvor: Pixabay

 

Ako nemate vremena za pripremu hranjivog i uravnoteženog obroka, uživate u potrazi za novim receptima ili ste jednostavno zaljubljenik u kuhanje i želite da vam to postane karijera, nova platforma CookUp je zasigurno za vas. Projekt je predstavljen ovog mjeseca u Zagrebu, a ako sve bude išlo po planu, platforma bi trebala biti usmjerena na svjetsko tržište. CookUp je zamišljen kao aplikacija za mobitele, ali i web aplikacija razvijena uz pomoć blockchain tehnologije. Platforma je djelo dubrovačke digitalne agencije Mint Media.

 

Cilj je privući više skupina korisnika; Prvi su oni sa željom da unovče svoja kulinarska znanja te postanu CookUp Chefovi. Drugi su oni koji žele uživati u toplom obroku, a nemaju vremena za kuhanje. Oni će imati mogućnost naručivanja hrane od chefova. Zadnja grupa korisnika moći će podijeliti besplatno svoje ostatke ručka i nekome olakšati dan, a pritom će izbjeći bacanje hrane. Jednostavnije rečeno, ciljani korisnici su svi, od profesionalnih kuhara, blogera i amaterskih kuhara pa sve do baka, mama, radoholičara, samaca te ljudi koji žele naučiti kuhati.

 

Valuta kojom će se vršiti transakcije na platformi je CHEF Token, a moći će se kupiti kreditnim karticama ili nekom od kriptovaluta. CookUp je oblik crowdfounding kampanje i svaki pojedinac i investitor može pridonijeti da ova ideja zaživi. Na projektu surađuju stručnjaci iz svih područja; IT-a, marketinga, odnosa s javnošću, kulinarstva, prava, ali i hrvatska udruga za blockchain i kriptovalute. Za razvoj CookUp-a korištena je blockchain tehnologija što je omogućilo da transakcije budu transparentne i sigurne. Također, nema miješanja treće strane u cijeli proces jer i korisnici bez bankovnog računa mogu koristiti aplikaciju.

 

Osim promicanja amaterskog kulinarstva, dijeljenja recepata i ponude kvalitetne hrane, projekt ima i humanitarnu notu. Određeni postotak svake transakcije bit će proslijeđen humanitarnim organizacijama koje su usmjerene na problem gladi u svijetu. Očekuje se da će aplikacija biti funkcionalna do kraja 2019. godine.

 

Anamaria Vuković

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.