COUNTRY MUSIC AWARDS – FOREVER COUNTRY

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

The Country Music Association, jedna od najpoznatijih i najznačajnijih organzacija za razvoj Country glazbe u SAD-u i svijetu, ove godine obilježava pedesetu obljetnicu postojanja najprestižnijih nagrada — The Country Music Awards, poznatijih kao CMA Awards.

Grad Nashville, u saveznoj državi Tennessee, koji se smatra središtem Country glazbe, svake je godine, u studenom, domaćin manifestacije kojom se odaje priznanje glazbenicima, producentima, izvođačima te svima onima koji kroz godinu na najbolji način pridonose razvitku kulture i industrije tog glazbenog žanra. Oko 7, 300 članova asocijacije odlučuje i glasuje za najveća postignuća u Country glazbi tokom jedne godine.

foto: GettyImages

foto: GettyImages

Ove godine CMAs broje pedeset godina postojanja, stoga je stvorena posebna kampanja od strane Country Music Association pod nazivom ”Forever Country”.

ABC je, već tradicionalno, omogućio izravan prijenos „najveće noći“ Country glazbe, koja je 2. studenog i službeno proslavila pedesetu obljetnicu održavanja, a Bridgstone Arena (Nashville) ugostila je veliki broj obožavatelja te glazbe, kao i njezinih izvođača.

Kao i svake godine, dodijeljene su nagrade za 12 kategorija. Garth Brooks je odnio titulu Entertainer of the Year, dok je Carrie Underwood pripala nagrada za Female Vocalist. Pjesmom godine proglašena je Humble and Kind, koju izvodi Tim McGraw, a video godine je video za pjesmu Fire Away – nju potpisuje Chris Stapleton, koji je ujedno osvojio i nagradu za Male Vocalist of the Year.

Osim nagrada, večer su obilježili i nastupi najvećih imena Country glazbe, kao što su Reba McEntire, Keith Urban, Luke Bryan, Carrie Underwood, Brooks & Dunn. Pedesetu obljetnicu CMA Awards dodatno je uljepšalo dodjeljivanje Life Achievement Award jednoj jedinoj Dolly Parton, kao i odavanje posebnog priznanja Randy Travisu.

Ni ove godine nije nedostajalo glazbe, smijeha, suza, prekrasnih odjevnih kombinacija i svega onoga što priliči jednoj od najznačajnijih večeri za Country glazbu. Sljedeće godine, točnije u studenom 2017., Nashville će opet biti domaćin, ali ovoga puta pedeset i prvoj godini održavanja Country Music Awards.

Ines Ivaniš

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.