Crvenkapica – jučer u Maksimiru, a uskoro i na daskama!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: Točka Produkcija

Foto: Točka Produkcija

Šume su pluća našeg planeta, no njihov život je ugrožen. Zagađenja i prirodi, masovna sječa šuma i požari sve su opasnosti koje guše Zemlju. Svjetski dan zaštite šuma upravo na to pokušava skrenuti pozornost, a pozornost je mogla privući i jedna posebna djevojčica. Riječ je o Crvenkapici, za koju svi znaju iz bajke braće Grimm. Glumica Petra Vukelić je kao crvenkapa djevojčica jučer prošetala Maksimirskom šumom. Cijela ova akcija stoji pod organizacijskom čizmom Točke na I, organizacije mladih dramskih umjetnika, među kojima je i Petra. Začuđenim prolaznicima je objašnjavala zašto nije u redu bacati smeće po šumi, ali im je i pričala zanimljivosti o šumama.

Iako sa sobom nije povela gladnog vuka, naša Crvenkapica je porazgovarala s prolaznicima i objasnila im koliko je važno očuvati šume, tko sve živi u njima i koliko životi životinja iz šuma ovise o nama ljudima koji ćemo se o šumi pobrinuti

, objasnila je Ana Miljanić, Točkina producentica.

Foto: Točka Produkcija

Foto: Točka Produkcija

Crvenkapica je na ovaj način najavila predstavu „Crvenkapica i gladni vuk“, koja, prema riječima Ane, nije obična djevojčica.

Ona je prije svega izviđačica kojoj je vrlo važno očuvanje okoliša. Kad upozna gladnog vuka, odmah mu odluči pomoći spasiti šumu, jer vuk više nema hrane u šumi uništenoj od strane ljudi.

U predstavi nema ni bake, jer je vuk toliko zaokupiran brigom o šumi da zaboravi da je htio pojesti Crvenkapicu i baku.

Predstave „Crvenkapica i gladni vuk“ će premijerno biti izvedbena u sklopu 3. dana mladih dramskih umjetnika, Dana Ogranka mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika, u Zmajevom gnijezdu 28. travnja u 10 sati ujutro. Ulaz na premijeru je besplatan, a svoje mjesto na premijeri možete rezervirati na stranicama Kazališta Mala scena. Predstava traje 30 minuta i prikladna je za djecu od 4 do 10 godina starosti.

Marija Edita Feldi

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.