Čudo zvano trajni lak

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Zaboravite na lakiranje noktiju običnim lakom, njihovo sušenje i uklanjanje jer trajni lak je sve što Vam treba. Većina žena se odlučuje za njega najčešće ljeti jer se ne moraju bojati da će izaći iz mora bez pola laka na noktima.

 

Pixabay: ilustracija

Trajni lak možete staviti na nokte i na rukama i na nogama te bez straha svaki dan nositi otvorene cipele bez razmišljanja o tome kad ste zadnji put lakirali nokte i da im se nije možda lak skinuo prilikom tuširanja. Iako se samo lakiranje noktiju smatra laganim i kratkim poslom ponekad je teško pronaći vremena za lakiranje i popravak uništenog laka i  zato je trajni lak odlična ideja. Kao i kod svakih drugih lakova tako i ovdje postoje sve moguće boje. Ponekad nam se čini da bi bilo lakše kad bismo samo mogle reći da želimo žutu boju, ali onda ispred nas izvade paletu žute odnosno senf, zlato, limun, šafran, kanarinac, kruške, kukuruz, žuto-zelena, proljeće pupoljak, Dahlia, žuta, mandarina, antikni zlatni i tako dalje i tako dalje… Pa sad neka netko kaže da je ženama lagano odabrati boju laka za nokte.

Sve ima svoje prednosti i nedostatke pa tako i ova vrsta laka za nokte.

Prednosti:

Za razliku od geliranih noktiju, postupak stavljanja traje puno kraće, a i možete ga napraviti kod kuće bez puno kompliciranja. Cijene nanošenja trajnog laka u salonima kreću se od 50 do 150 kuna. Najbolje od svega je da trajni lak traje minimalno tri tjedna što znači da ste tri tjedna mirne, a lak je postojan i sjajan,  nokti uredni i ženstveni, a skidanjem se ne uništava vaš nokat kao što to zna napraviti gel i umjetni nokti. Također trajni lak se stavlja izravno na vašu dužinu noktiju i čvršći je od običnog laka tako da nokti ne pucaju. Skida se jednostavno i lako s otapalom u roku par minuta. Daje prirodni izgled i odličan sjaj. Nanosi se u tankom sloju i neće se odlijepiti od nokta. Ako imate probleme s grizenjem noktiju ovo je najbolja metoda prestanka.

Pixabay: Ilustracija

Nedostaci:

Prisustvo štetnih kemikalija je u svim lakovima pa tako i u trajnim. Većina salona koristi UV lampe za sušenje noktiju koje nije sigurno odnosno može uzrokovati rak kože i prerano starenje. Aceton je štetan, a lak kad tad moramo ukloniti s nokta.

Zaključak je da je trajni lak odlično rješenje za sve vas koje mrzite lakirati i popravljati nokte svaki ili svaki drugi, treći dan.

 

Nera Nikolić

 

Poveznice:

http://hr.woman-b.com/moda/3996-nazvi-kolorv-vdtnkv.html

http://stilueta.net/trajni-lak-za-lijepe-i-uredne-nokte/

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.