Deve u Hrvatskoj

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: facebook.com/saptacidevama

Foto: facebook.com/saptacidevama

U Đurđevac, malo podravsko mjesto, krajem prošle godine stigle su tri deve, jednogrbi mužjak i dvogrba ženka sa svojim mladunčetom. Uz pomoć građana, devama su odmah osmišljena prigodna imena, Tomica, Dina i Đurđica. Nakon što su prošle jednomjesečnu karantenu kako bi se što bolje prilagodile novom životu, deve su dobile jednu od važnijih uloga tijekom adventskih događanja u Đurđevcu. No, to je samo početak. Interes za deve i Đurđevačke pijeske pokazale su i filmske produkcije pa bi Đurđevac mogao biti lokacija za snimanje filma o Anti Gotovini čiji će redatelj biti Antun Vrdoljak, a u glavnoj ulozi Goran Višnjić. Deve bi mogle dobiti uloge i u glazbenim spotovima i reklamama. Đurđevački gradonačelnik i odnedavno saborski zastupnik kaže kako mu je cilj da od ostataka jedine hrvatske pustinje, rezervata Đurđevački pijesci, napravi poželjnu turističku destinaciju.

Foto: facebook.com/saptacidevama

Foto: facebook.com/saptacidevama

Deve su u Đurđevac došle iz Njemačke, a trenutno su smještene pored utvrde Starog grada u nastambama Etno sela koje su rađene posebno za njih. Podigli su ogradu, dovezli pijesak, napravljene su dine i izgrađena je kružna nastamba za životinje. Za Tomicu, Dinu i Đurđicu brine se tim specijalno obučenih timaritelja koji je zbog njih prošao posebnu obuku na jednoj farmi u Austriji. Zanimljive trenutke iz života deva možete pratiti i na Facebook stranici Šaptači devama na kojoj njihovi timaritelji redovito objavljuju video sadržaj i fotografije umiljatih i nestašnih deva.

Od početka ove godine deve u svojim nastambama možete vidjeti svakim radnim danom od 12 do 17 sati, a vikendom, blagdanima i školskim praznicima od 10 do 17 sati. Cijena ulaznice je 20 kuna za odrasle, 10 kuna za djecu stariju od sedam godina, dok je predškolcima ulaz besplatan. Uz kupljenu ulaznicu ostvarujete i popust koji možete iskoristiti u Restoranu i pivnici Stari grad koji poslužuje uglavnom tradicionalna jela.

Arijana Tkalčec

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.