Devedesete u Hrvatskoj– zlatno doba dance hitova

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
www.pulsonline.rs

www.pulsonline.rs

Zlatno doba dance scene u Hrvatskoj zasigurno su 90-e godine. Tada su hitovima publiku osvajali Senna M, Vlatka Pokos, Ella, I Bee, ET, Kasandra, Mandi, Velina i drugi. No tih godina uspjehe su ostvarile i zvijezde koje danas uživaju veliku slavu poput Nine Badrić, Tonya Cetinskog, Sandija i Minee.

Najveći hit toga doba zasigurno je pjesma Tek je 12 sati grupe ET. Pjevačica spomenute grupe tada je bila Vanna. Spot za ovu uspješnicu od HNK Zagreb stvorio je pravi disko klub.

Ivana Banfić ili I Bee 90-ih je otpjevala legendarnu Šumicu koja je, osim nezaboravne koreografije na plaži Zrća, doživjela i svoj nastavak Šumicu 2.

Nezaboravni hit pružila nam je i tada najpopularnija pjevačica Kasandra. Njezin Sladoled nezaobilazna je glazbena kulisa najluđih provoda.

Muškarac koji je osvajao publiku 90-ih bio je Senna M. Osim zaraznih melodija, Senad je svojoj publici pružao i nezaboravne plesne koreografije. Jedna od najzapaženijih koreografija je iz pjesme Beba malena.

www.jutarnji.hr

www.jutarnji.hr

Velina i Ella pjevačice su koje u svojoj dance karijeri imaju samo jednu pjesmu. Velina je otpjevala poznate stihove iz pjesme Sherry, Sherry. U spotu za tu pjesmu pojavljuje se pjevačica Maja Šuput i to u ulozi plesačice. Ella je otpjevala pjesmu Iza ponoći. Crna kosa, dva dobermana i odjeća od kože detalji su spota kojeg svi pamtimo.

Pjevačica, televizijska voditeljica, ali i spisateljica Vlatka Pokos vlasnica je nezaboravnog hita Metak koji je prije nekoliko godina doživio svoj glazbeni redizajn. Nova verzija pjesme nije uspješno primljena kod publike, ali zato stari ritmovi žive još i danas.

Alen Šalić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.