Devet dana filmskog užitka u Zagrebu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
www.ecufilmfestival.com

www.ecufilmfestival.com

Jesen je već odavno došla, a kiša i hladnoća savršeno pašu uz dobar film. Upravo zato će Zagreb i ove godine, već tradicionalno, ugostiti velik broj dugometražnih i kratkometražnih igranih filmova. Od 12. do 20. studenog na poznatim lokacijama (Tuškanac, Muzej suvremenih umjetnosti i dr.) održat će se 14. Zagreb Film Festival. Obzirom da ove godine Zagreb Film Festival traje devet dana i čak dva vikenda, filmoljupci će moći uživati u većem broju projekcija.

Zagreb Film Festival od svog samog početka promovira i javnosti predstavlja debitante u svijetu filma. Obzirom da festival ima natjecateljski karakter, u glavnom natjecateljskom dijelu natječu se nekadašnji debitanti, sada već javnosti poznati redatelji, dok Kokice (nacionalni natjecateljski program) okuplja debitante domaće filmske scene. Ove godine od trinaest naslova koji će se natjecati u glavnom natjecateljskom programu za nagradu Zlatna kolica, čak četiri su djelo hrvatske produkcije.

www.zff.hr

www.zff.hr

Ovogodišnje izdanje ZFF poseban naglasak stavlja na domaće filmske koprodukcije s drugim europskim i svjetskim državama zasebnim predstavljanjem uoči početka Festivala. U natjecateljskom dijelu programa sudjeluje filmski pothvat Gruzije, Rusije, Španjolske i Hrvatske, te film „Kuća drugih“ „House of Others“ gruzijske redateljice Russudan Glurjidze, koji je gruzijski kandidat za Oskara.

Od noviteta svakako treba spomenuti Zlatni bicikl, nagradu koja se dodjeljuje najboljem filmu programa Ponovno s nama koji uključuje nove uratke autora koji su već sudjelovali na prijašnjim izdanjima Festivala.

Filmski profesionalci i amateri, ali i svi oni koje zanima svijet filma, osim u projekcijama mogu uživati i u programu Industrija u sklopu kojeg će biti organizirane radionice, paneli, predavanja i ostali edukativni i praktični sadržaji.

Četrnaesto izdanje Zagreb Film Festivala za svakoga nudi ponešto, stoga studeni rezervirajte za film.

Daniela Dolinar

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.