DJEVOJKA U VLAKU (The girl on the train)

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Djevojka u vlaku (The girl on the train) novi je kino hit. Ovaj triler, redatelja Tatea Taylora, nastao je prema istoimenom best-seller romanu Paule Hawkins. Redatelj Tate Taylor poznat je po filmu The Help, a za ovaj film oko sebe je okupio tim vrhunskih glumaca: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Luke Evans, Justin Theroux itd.

foto: www.rottentomatoes.com

foto: www.rottentomatoes.com

 

Radnja trilera se fokusira na tri žene – Rachel, Megan i Annu –  koje su međusobno povezane na misteriozan način. Rachel (Emily Blunt) rastavljena je alkoholičarka koja  žali za svojim prijašnjim životom. Teško se nosi s činjenicom da ne može imati djecu i da ju je muž varao za vrijeme braka. Bori se, također, i sa svojim navodnim agresivnim ponašanjem i nesvjesticama uzrokovanih alkoholom. Stoga, svoje dane provodi vozeći se istim vlakom na putu za posao i pritom uvijek promatra dvije kuće.

U prvoj kući živi Megan (Haley Bennett), prema kojoj je Rachel stvorila idealiziranu simpatiju. Iako mlada i prelijepa žena, Megan je samo naizgled sretno udana za Scotta (Luke Evans). Pritisnuta svojom prošlošću, Megan “živi” uloge tj. pretvara se da je sretna u braku i pritom vara svog opsesivnog muža. U drugoj kući živi Rachelin bivši muž (Justin Theroux) sa svojom bivšom ljubavnicom, a sada ženom Annom (Rebecca Ferguson). Njihov savršen obiteljski život s novorođenom kćerkicom jedino kvari Rachel koja ih maltretira učestalim telefonskim pozivima.

foto: www.rottentomatoes.com / Antonia Baković

foto: www.rottentomatoes.com / Antonia Baković

Prolazeći tako jedan dan vlakom, Rachel će uhvatiti Megan u preljubu sa psihijatrom (Édgar Ramírez). Potresena time što ju je Megan iznevjerila i uništila ideju o savršenom braku, odluči se obračunati s njom. Pod utjecajem alkohola, izlazi iz vlaka i odlazi u Meganino susjedstvo, a budi se iduće jutro onesviještena i ozlijeđena u svom stanu. Nedugo, nakon toga saznaje da je Megan nestala. S obzirom na to da se ne sjeća ničega, pretpostavlja da je ona povezana s Meganinim nestankom, a možda je čak i ubojica. Zato, odluči istražiti što se dogodilo tog kobnog dana surađujući sa Scottom. I ovdje započinje neočekivano uzbudljiv zaplet i otkrivanje tajni.

 

Ljubiteljima trilera, zaplet i kraj filma će biti izrazito predvidljivi – ubojica je onaj za koga se to najmanje očekuje. No, do samog kraja, film ostaje napet i misteriozan. Svaka scena otkriva neki detalj koja će vas natjerati da “prevrtite” film unatrag i pobijete sve što ste mislili da znate. Neobična kemija između likova i izvrsna izvedba Emily Blunt su ono što još dodatno daje filmu čar i ostavlja vas zainteresiranima. Film je idealan za neljubitelje horora u ovom Halloween razdoblju. Te, također ako ne znate kako provesti mirniju i “jeftiniju” studentsku srijedu – odite u kino. Jer nema skoro ničega boljeg od provođenja studentske srijede u kinu, uz neki novi filmski hit.

 Antonia Baković

foto: Antonia Baković

foto: Antonia Baković

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.