Dodjela Zlatnog globusa: Mjuzikl La La Land trijumfirao sa 7 nagrada, a Meryl Streep održala emotivan govor

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: eonline.com

Foto: eonline.com

Mjuzikl La La Land osvojio je 7 nagrada na svečanoj dodjeli Zlatnog globusa. Time je ujedno i srušen rekord koji su sedamdesetih godina postavili filmovi Ponoćni ekspres i Let iznad kukavičjeg gnijezda, osvojivši po 6 globusa. La La Land je pobjedu odnio u svim kategorijama u kojima je bio nominiran, a to su: najbolji mjuzikl, najbolja filmska glazba, najbolja pjesma, najbolji scenarij i najbolja režija (Damien Chazelle) te najbolji glumac (Ryan Gosling) i najbolja glumica (Emma Stone).

Među nagrađenima u ostalim kategorijama našli su se i filmovi Moonlight (drama), Zootopia (animirani), Elle (strani), te televizijske serije The Crown i Atlanta. Glumačke zvijezde koje su slavile bile su: Viola Davis, Aaron Taylor-Johnson, Sarah Paulson, Tom Hiddleston, Hugh Laurie i drugi.

Posebno priznanje dobila je Meryl Streep, nagradu Cecil B. DeMille za životno djelo. Prilikom preuzimanja nagrade, Meryl je održala govor koji je dirnuo mnoge. Započela je napominjući kako Hollywood čine ljudi koji su došli iz različitih krajeva, nabrajajući gdje su sve rođeni neki od njezinih kolega. Iako niti u jednom trenutku nije spomenula ime Donalda Trumpa, bilo je očito da kritizira njegovu politiku prema imigrantima, novinarima i ljudima s posebnim potrebama. „Nepoštovanje potiče nepoštovanje, nasilje potiče nasilje. A kad moćni koriste svoje položaje da bi maltretirali druge, svi mi gubimo“ – istaknula je Streep. Izazvala je ogroman aplauz i pokoju suzu prisutnih. Video njezinog cijelog govora odmah se proširio društvenim mrežama i izazvao lavinu komentara.

Osim Meryl, i druge zvijezde su bile emotivne u svojim govorima. Ryan Gosling zahvalio je svojoj supruzi Evi Mendes što se trudna brinula o njihovom djetetu i svom bratu koji je bolovao od raka, kako bi Gosling mogao raditi na filmu. Nagradu je posvetio sjećanju na Evinog brata. Njegova kolegica, Emma Stone, prisjetila se doseljenja u Hollywood prije 13 godina te zahvalila svojoj obitelji i prijateljima na potpori. Govorila je o filmu La La Land i odbijanju glumaca na audicijama, a nagradu je posvetila svakome tko se suočava s neprestanim odbijanjem i „zalupljenim vratima“.

Tijana Jakovljević

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.