Dubrovnik na zimu postaje Nottingham

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nakon što je Dubrovnik imao priliku ugostiti filmsku ekipu popularne serije ”Igre Prijestolja” i jednog od najpoznatijih serijala na svijetu, ”Ratovi zvijezda”, doznaje se da će se početkom veljače ili ožujka iduće godine, na ulicama Starog Grada snimati novi blockbuster pod nazivom ”Robin Hood:Origins”.

www.supertours.eu

foto: www.supertours.eu

Snimanje filma predviđeno je na otprilike tri mjeseca zajedno sa filmskom ekipom koja broji preko tisuću ljudi, a očekuje se da će i cijelom procesu prisustvovati i jedan od najpoznatijih glumaca u svijetu, legendarni Leonardo DiCaprio, koji je preuzeo ulogu producenta filma zajedno sa produkcijom Lionsgate.

Redatelj Otto Bathurst i izvršni producent filma E. Bennett Walsh, su na sastanku sa dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem otkrili kako je Dubrovnik savršena lokacija za snimanje filma. Među deset potencijalnih lokacija, Dubrovnik ih je apsolutno očarao ljepotom i ambijentom svoje stare povijesne jezgre koja je zadovoljila sve što treba jednom filmu povijesne tematike. Ulogu glavnog junaka će oživjeti mladi glumac Tarone Egerton, dok je ipak najveća zvijezda oskarovac Jimie Foxx, kojemu je pripala uloga Malog Johna. Eve Hewson će utvrditi ulogu Lady Marian, kćer frontmena U2 Bona Voxa.

Dubrovnik će u ”Robin Hoodu” utjeloviti grad Nottingham. Zasada se zna da će dio Straduna, ulica Svetog Dominika, gradski Porat i prostor ispod mosta na Pločama biti lokacije na kojima će se već u prosincu početi sastavljati set. Ono što gradonačelnik Vlahušić posebno naglašava je činjenica da u ovom filmu Dubrovnik neće biti sakriven iza kulisa i pretjeranih montaža kao u prethodnim projektima, nego će ostati prepoznatljiv po svojim pravim ljepotama.

foto: www.federalna.ba

foto: www.federalna.ba

Za reklamiranje i promociju Robin Hooda osigurano je vrtoglavih 100 milijuna dolara, tako da Dubrovnik ima zagarantiran velik profit, s obzirom da je upravo on temelj globalne marketinške kampanje. Ovo je velika čast za ovako malen grad a i velika reklama koja će ga sigurno učiniti još traženijom turističkom, ali i filmskom destinacijom.

Premijera filma će se održati u ožujku 2018. godine, tako da će se svi ljubitelji Robin Hooda morati još malo strpjeti.

Nikoleta Boroje

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.