Elegantne punđe

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Punđa se smatra praktičnom frizurom jer se može nositi bilo kad i bilo gdje. Primjerice, punđu možete nositi za vrijeme vašeg treninga, ako ste kod kuće i pospremate, ako se odmarate, te tijekom uobičajenog radnog dana na poslu. Navečer punđa može postati elegantna frizura za večernji izlazak. Svaki tip lica zahtjeva određeni oblik punđe. Ovalno lice podnosi svaki oblik ove trendi frizure, okruglom licu pristaje zalizana punđa i punđa sa šiškama jer sužava lice, dok duguljastom licu odgovaraju visoke, naglašene punđe te one ležerne s raspuštenim pramenovima. Donosim vam 3 različite punđe koje ćete napraviti u svega par koraka, vrlo su jednostavne za izradu, a opet tako elegantne.

Jednostavna punđa
Ovaj tip punđe vrlo je popularan iz dva razloga. Prvo, ova frizura zahtjeva svega nekoliko sekundi da se napravi i drugo, oslobađa lice pa ju volimo nositi za vrijeme posla kako nas kosa ne bi ometala. Također možete isplesti pletenice i svezati ih u visoku punđu.
Koraci za izradu su:
• Začešljate kosu prema nazad i gumicom je svežite u čvrst rep.
• Uhvatite kosu za vrh repa i vrtite je oko svoje osi dok ne bude jaka poput užeta. Takav rep omotajte oko gumice dok ne dobijete kružni oblik punđe. Što se tiče vrhova repa, njih uvucite ispod punđe.
• Osigurajte punđu ukosnicama tako što ćete njima zahvatiti dio kose unutar punđe i dio izvan nje, a potom ukosnice učvrstiti ispod punđe. Kraće i tanke vlasi možete spriječiti da strše iz kose, tako da ih začešljajte i učvrstite lakom za kosu.

Pixabay

 

Razbarušena punđa
Razbarušena punđa je odličan tip punđe koji uklanja kosu s lica, a da se pritom ne oduzme njezina živahnost. Djeluje prirodno, zaigrano i nenametljivo. Za ovu frizuru potrebna je kosa srednje dužine i dobar je izbor za žene strožih crta lica jer će im dati mekoću.
Koraci za izradu su:
• Punđu možete učiniti ležernom ako kosu malo otpustite od tjemena. Iz same punđe prstima izdvojite nekoliko pramenova za željeni dojam razbarušenosti.
• Ovaj tip punđe je idealan ako niste stigle oprati kosu. Uz samo malo šampona za suho pranje kose izgleda čak bolje nego na svježe opranoj kosi.

Pexels

Punđa sa strane
• Ovaj tip punđe odličan je izbor za osobe srcolikog lica, koje imaju nešto šire čelo od čeljusti. Takva punđa koja je smještena s jedne strane glave vizualno će uravnotežiti odnose između gornje i donje polovice lica.
• Za osvježavanje svakodnevne frizure svakako birajte ovaj tip

Flickr

Lucija Janković

 

 
Poveznica: https://www.krenizdravo.rtl.hr/ljepota/njega-kose-i-frizure/kako-napraviti-pundu-za-svaku-priliku

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.