Elie Saab: modni dizajner koji bajke pretvara u stvarnost

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
eliesaab.com

eliesaab.com

Elie Saab jedno je od najzvučnijih imena modnog svijeta. Još kao devetogodišnjak pokazivao je ljubav prema materijalima i stvaranju nečeg novog i drugačijeg. Iako je rođen u Libanonu, daleko od svih velikih modnih središta, vrlo brzo postao je stalan gost na najvažnijim modnim pistama. Prva revija koju je održao van svoje države održala se u Rimu 1998. godine kada je oduševio brojne modne stručnjake.

Godinu dana kasnije, kraljica Rania od Jordana na svojoj krunidbi nosila je njegovu kreaciju. To je bio trenutak koji je lansirao Eliea u sami modni vrh.(vogue.com) Njegova popularnost od tada raste, a njegove haljine sada su neizbježne na svim elitnim događanjima.

Ovaj Libanonac ima pomalo vidovnjačke moći jer razumije ženske proporcije i želje, a to nikako nije lak posao. Njegova su specijalnost duge, glamurozne haljine u kojima žene postaju osobe koje ne mogu biti svaki dan. Haljine su prije svega romantične i elegantne, zatim svečane sa zrnom provokativnosti i savršeno grle figure žena koje ih nose. Saabov rukopis lako je prepoznatljiv u svakoj od haljina, ali ipak svaka od njih ima svoju priču i „ono nešto“ što je čini posebnom. Materijali kojima se koristi u stvaranju modnih čuda definitivno nisu obični i svakodnevni. To su luksuzni materijali s perlama, šljokicama, cvijećem i čipkom uz pomoć kojih  briše svakodnevno sivilo i boja stvarnu bajku. Brojne glazbene i filmske zvijezde podržavaju njegov rad što nerijetko i pokazuju na crvenim tepisima. Obožavaju ga: Halle Berry, Beyonce, Taylor Swift, Angelina Jolie, Jennifer Lopez…

aol.com

Aol.com

Nije stao samo na večernjim haljinama, već je počeo izrađivati i predivne vjenčanice na sreću brojnih mladenki. Ove godine uzburkao je modne vode i iznenadio s manje luksuznom kolekcijom za proljeće 2016. Komadi koji se nalaze u ovoj kolekciji su kraće haljinice, fine jakne i čipkaste hlače koje se mogu nositi i svakodnevno, ali i za neke posebne prigode. Njegov cilj bio je približiti se mušterijama i stvoriti drugačiju kolekciju na kojoj je ipak vidljiv njegov pečat.

Što je sljedeće, ne zna se, ali dosad je pokazao da savršenstvo, izgleda, ipak postoji.

Gordana Galzina

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.