Face iz gaming industrije u srcu Dubrovnika!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Prošli vikend obilježen je Reboot Develop, jedna od najvećih gaming konferencija na ovim prostorima. Preko 120 predavanja u predivnom Dubrovniku primamljiva su ponuda za sve profesionalne gaming industrije. Ova trodnevna manifestacija (koja se odvila od 20. do 22. travnja) privukla je goste s domaće i strane gaming scene, a među njima su se i Exordium games, koji na Reboot Develop idu od samog početka – 2014. godine.


„Tada nas je bilo samo dvoje, dok smo sve ostale godine nakon vodili cijeli tim“ objašnjava Andrej Kovačević iz Exordium gamesa. Indie developeri poput njih ovo smatraju rijetkom prilikom „za druženje s kolegama iz regije i svijeta te razmjenu iskustava i znanja“. Neka od većih imena koja su se mogla čuti sa stagea su bili Matthew Steinke (CD Projekt RED, radio na igrama poput Mortal Kombat i The Witcher 3: Wild Hunt), Renaud Charpentier (Creative Assembly, radio na projektima poput Rayman ili Splinter Cell), te čak i gitarist iz benda Nine Inch Nails – Robin Finck. Za sve koje zanimaju predavanja, možete pogledati dio programa na službenom Twitch kanalu Reboot Developa.

„Svakako se nadamo i sljedeće godine biti dijelom konferencije koja će se ponovno odvijati u Dubrovniku te od srca preporučujem sudjelovanje svima koji su dio industrije video igara ili se u nju žele ubaciti“ poručuje Kovačević. Reboot Develop omogućuje indie developerima da pokažu svoj rad na štandu tijekom samo konferencije, te sudjeluju u natjecanju za najbolji indie proizvod. Osim toga, dio programa je i nogometna utakmica u kojoj mogu sudjelovati svi koji prisustvuju konferenciji.


„Trošak nije malen“ priznaje Kovačević, no dodaje da je na kraju dana, ova manifestacija isplativa za sve koji žele upoznati ljude na samom vrhu gaming industrije. Za 2017. godinu karte su se brzo razgrabile, no za sve koji ne žele propustiti priliku, early bird karte su već sad u prodaji, za skromnih 1400 kuna za standardni paket. Ali požurite! Karata ima samo 25, u ovoj ponudi, te će biti dostupne do 5. svibnja.

Marija Edita Feldi

Izvor:

Home

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.