Facebook planira razviti vlastitu kriptovalutu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Izvor: Finance Magnates

 

Prema izvješću novinara Cheddara Alexa Heatha, Facebook navodno planira pokrenuti vlastitu kriptovalu. Facebook istražuje stvaranje vlastite kriptovalute, virtualni token koji bi svojim milijardama korisnika širom svijeta mogao izvršiti elektronsku isplatu, a ljudi koji su upoznati s planovima Facebooka rekli su Cheddaru. “Oni su vrlo ozbiljni “, rekao je jedan od anonimaca raspravljajući o nenajavljenim planovima.

Facebook je započeo proučavati blockchain prije skoro godinu dana kada je član tima za korporativni razvoj, Morgan Beller, počeo promišljati na koji način bi društvena platforma mogla iskoristiti novu tehnologiju.

“Kao i mnoge druge tvrtke, Facebook istražuje načine iskorištavanja snage tehnologije blockchaina. Ovaj novi mali tim istražit će mnoge različite aplikacije. Nemamo ništa više za podijeliti. ”

Tada je Beller je bio jedini zaposlenik Facebooka koji se posvetio proučavanju blockchaina, digitalnog i decentraliziranog zapisnika koji podupire kripto-valute poput Bitcoina i Ethereuma.

Trenutačno nema previše pojedinosti, no tvrtka je navodno usredotočena na korištenje kriptovalute, posebno za olakšavanje plaćanja na platformi, što bi moglo predstavljati prilično dramatičan pomak s obzirom na veliku korisničku bazu Facebooka i postojeći dio weba na tržištu za kupnju i prodaju robe.

Tvrtka je također izjavila da istražuju druge načine kako iskoristiti token digitalne valute i temeljne blockchain tehnologiju na platformi.

Za kriptovalutu se opredjelio tim na čelu s Davidom Marcusom, koji je ranije ovog tjedna navodno vodio novu blokadu na Facebooku “kako bi najbolje iskoristio Blockchain preko Facebooka, počevši od nule”.

 

T.J.

Izvori:

https://cheddar.com/videos/facebook-plans-to-create-its-own-cryptocurrency

https://www.theverge.com/2018/5/11/17344318/facebook-cryptocurrency-token-blockchain-report-david-marcus

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.