FACEBOOK PREDSTAVIO M – VIRTUALNOG ASISTENTA ZA MESSENGER

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Facebook je prije godinu dana najavio i počeo testirati aplikaciju temeljenu na međusobnoj interakciji među ljudima koji se dopisuju na Messengeru – aplikaciju M. Nedavno je ovaj digitalni div svog virtualnog asistenta za Messenger i predstavio.

Pixabay

Pixabay

Umjetna inteligencija je pratila kako međusobno komuniciramo, s ciljem da M postane potpuno automatizirana aplikacija koja može predvidjeti načine ponašanja. U tome su, naime, i uspjeli.
Pojednostavljeno, M ‘prati ono što tipkamo i o čemu pričamo, shvaća temu razgovora te onda nudi prijedloge za nastavak komunikacije. Predlaže izjave, emotikone, čak i radnje. Aplikacija je upravo uvedena na američko tržište, a iako nema točnog datuma kada dolazi kod nas, za očekivati je da će to biti vrlo brzo.

Pixabay

Pixabay

Koliko je ‘pametan’ pokazuje i činjenica da ako M vidi kako je razgovor pri kraju, nudi vam stickere za pozdrav. Može zaključiti kada pričate o novcu, te će vam tada predložiti načine slanja ili preuzimanja novca. Ako tražite smjer, ponudi vam da označite svoju fizičku lokaciju za vrijeme razgovora. Kad s prijateljima dogovarate sastanak, M vam predlaže kako da isplanirate susret.
Isto tako, kao što i Facebook i Google rade prema specijaliziranim algoritmima koji prate svaku našu tražilicu ili zanimanje, tako je i M zamišljen kao umjetna inteligencija koja konstantno uči, pa tako što ga više koristite on će vam davati bolje prijedloge.

M je trenutno dostupan za iOS i Android sustave, ali ga se još ne može instalirati na području Europe. Iako je kod nas još nedostupan, dobro je upoznati aplikaciju ranije kako biste, kada uskoro postane dostupna i kod nas, mogli odlučiti treba li vam tako nešto, ili ne.
Naime, ovo je još jedna aplikacija koja prati što radite, što znači da će vam pomoći ako ste voljni prihvatiti još malo cyber špijuniranja.
Hoćete li koristiti M kada bude dostupan kod nas?

 

Hrvoje Šoljić

 

Izvor:

Facebook Launches M, Its Bold Answer to Siri and Cortana

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.