FACEBOOK STORY – VELIKI PROMAŠAJ?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nakon Snapchata i Instagrama, Facebook je u ožujku ove godine podlegao trendu i na svojoj mobilnoj aplikaciji uveo popularni Story.

Pexels

SNAPCHAT PRVI POKRENUO REVOLUCIJU
Podsjetimo, Snapchat je 2011. godine pokrenuo revoluciju u svijetu društvenih mreža pokazavši novi način interakcije sa svojim ‘virtualnim prijateljima’ – kroz tzv. priče. Objava koja nakon maksimalno deset sekundi nepovratno nestane s ekrana pametnih mobitela u kratkom je vremenu postala popularna u cijelome svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Isto tako, novitet koji je uveo Snapchat svakako su i filteri koji su i danas vrlo popularni i jedinstveni.
Ubrzo nakon planetarne popularnosti Snapchata, Mark Zuckerberg ponudio je tri milijarde dolara za kupovinu Snapchata, no osnivači Evan Spiegel, Bobby Murphy i Reggie Brown ponudu su odbili. Zuckerberg, koji je ujedno vlasnik i Facebooka i Instagrama, na to je reagirao ukravši Snapchatovu inovaciju i implementiravši ju na Instagram. Tako je u kolovozu prošle godine uveden Instagram Story.
Dok su neki negodovali nad ukradenom idejom, drugi su novu opciju Instagrama jedva dočekali. Pokazalo se kako je Instagram napravio odličan potez, jer sve više korisnika objavljuje Insta Story, a sve manje njih prebacuje se na Snapchat.

Pexels

JEDAN OD ZUCKERBERGOVIH LOŠIJIH POTEZA?
Ipak, Zuckerberg je napravio jedan od lošijih poteza u ožujku ove godine kada je popularni Story uveo i na Facebook. „Nakon Snapchata i Instagrama, mislim da je uvođenje Storija na Facebook bilo nepotrebno, jer ga jednostavno nitko ne koristi“, rekla nam je Martina Soldo, studentica iz Zagreba. Zaista je upitan broj korisnika koji koriste Facebook Stories, jer nije ponudio ništa novo za što bi se ljudi ‘zakačili’ i što bi ih motiviralo da koriste upravo Facebook priče, a ne jednaku mogućnost na Instagramu ili Snapchatu. „Nisam vidjela niti jedan Facebook Story otkad je uveden“ poručila je Anamarija Ušljebrka, također studentica.
Ipak, što je s onima koji nemaju profile na Instagramu i Snapchatu? „Ja ga osobno ne koristim, ali postoji nekolicina pojedinaca među mojim Facebook prijateljima koji svakodnevno koriste opciju Story“.
Facebook možda nema velik broj redovitih Story korisnika, ali isto tako, u svijetu društvenih mreža, promjene su česte i nepredviđene. Tako će se možda Facebook Story dignuti iz pepela i postati opcija broj jedan, a možda će doživjeti totalni fijasko i jednostavno se ugasiti.

Živi bili pa vidjeli!

Hrvoje Šoljić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.