FACEBOOK UVODI REKLAME UNUTAR VIDEA?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Facebook je za treći kvartal objavio financijske rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara s Wall Streeta te je kompanija ostvarila odlične poslovne rezultate. Ipak, čini se kako je Zuckerberg ipak pronašao rješenje za povećanjem svoje zarade i poslovnog carstva, a to rješenje nalazi se u uključivanju oglasa u videozapise na Facebooku.

Foto_2

http://www.androidheadlines.com/wp-content/uploads/2015/09/AH-Facebook-360-Video-2-1600×1067.jpg

Podaci kažu kako korisnici Facebooka dnevno gledaju oko sto milijuna sati videozapisa, a u budućnosti će u sklopu tih videa korisnici morati gledati i reklame. Oglasi se neće pojavljivati prije videozapisa, kao što je to slučaj na YouTube-u, već će se oni emitirati tijekom videa i to nakon dvadesetak sekundi reprodukcije. Trajanje videozapisa unutar kojeg će biti uključene reklame mora trajati najmanje 90 sekundi, a Facebook će zaradu od oglasa dijeliti s kompanijama koje objavljuju videozapise te će njima pripasti čak 55 posto zarade od oglasa.
Testiranje ove opcije trebalo bi početi uskoro, a iako će korisnici sigurno kritizirati postavljanje oglasa unutar videa koje gledaju na Facebooku, Zuckerbergova će kompanija na ovaj način dobiti još jedan veliki izvor zarade s kojim može zaraditi milijune dolara.

Foto_1

https://assets.entrepreneur.com/content/16×9/822/20150821155336-gifs-coming-facebook-posts.jpeg

Inače, Mark Zuckerberg se dugo vremena protivio objavljivanju oglasa prije reprodukcije videozapisa na Facebooku, a iako se oglasi i dalje neće prikazivati prije samog videa već unutar videa, ova kompanija još je prošle godine omogućila objavu sponzoriranih videozapisa.
Facebook je oduvijek bio besplatan i takav će i ostati, jer kompanija svoju ogromnu zaradu crpi iz oglasa koje iz godine u godinu povećava. Tako je sada na red došlo postavljanje oglasa tijekom reprodukcije videozapisa. Iz Facebooka nisu bili raspoloženi za komentar vezano uz ove informacije pa nam preostaje čekati i vidjeti jesu li informacije točne.

Hrvoje Šoljić

 

Izvor:

http://www.bluefountainmedia.com/blog/facebook-introduces-auto-play-video-ads/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.