FASHION WEEK U ZAGREBU: SVIJETLA BUDUĆNOST HRVATSKIH DIZAJNERA!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Napokon i moda u Hrvatskoj dobiva vlastitu afirmaciju, a to je potvrđeno Toyota fashion weekom u zagrebačkom centru Kaptol. U nekoliko dana mogli smo vidjeti zanimljive modne priče koje su pretočene u odjeću i izazivaju pozornost maštovitošću i posebnošću.

Pixabay

Prvi dan fashion weeka revije su imali: XD Xenia design, Mandali Mendrilla (Belgija) i Cadieux. Ovo je prvi fashion week u Hrvatskoj koji je ugostio mlade i relativno nepoznate inozemne modne dizajnere. Ksenija Vrbanić, naša proslavljena modna dizajnerica oduševila je bogatim avangardnim komadima odjeće koja je namijenjena pretežito stranom modnom tržištu. Mandali Medrilla obilježila je reviju upečatljivim haljinama i komadima koji su lišeni modne uniformalnosti. Cadeux je predstavio klasičnu i elegantnu kolekciju koja je već popularna u Parizu i New Yorku, a uskoro i na istočnom tržištu.


Drugu večer reviju su imali: Stolnik, Tara i an-estetik. Dizajnerica Stolnika, Lidija Skočibušič svojim je kreacijama demonstrirala svu raskoš mode i neobičnost koja njene haljine čini pravom modnom investicijom. Brand Tara prvi se put predstavio na fashion weeku u Zagrebu. Klasičan dizajn, neutralnih boja i ležernih haljina izazvao je odličnu reakciju kod publike. An-estetic za svoju modnu priču uzeo je sport kao podlogu za avangardne, ali ležerne kombinacije.


Pretposljednja večer obilježena je sljedećim dizajnerima: Larie by Marina Lacković, Hope fashion by Irena Berišić Kuk, Jet Lag i Atelier Terra Urbana (Slovenija). Larie revija ispunila je sva očekivanja kao jedan od popularnijih brandova u Hrvatskoj. Vrckasta, romantična i lepršava kolekcija čiji se komadi mogu kombinirati i za svakodnevne prilike. Hope kolekcija u prvom planu ima odjeću sa zanimljivim porukama i nosivost kao glavni adut. Jet Lag komadi odišu urbanim street styleom koji je casual i nosiv i podjednako zastupa i muškarce i žene. U kolekciji Terra Urbane koja je izrađena od prirodnih materijala dominirali su ulični, rock i atraktivni komadi izazvali su jak aplauz kod publike.


Posljednja večer završena je spektakularnim revijama Twins-a by Begović i Štimac, Lore, Milica Opačić (Srbija) Nebo. Fantastična modna priča dvojca Twins ˝Dijaspora˝ pokazala je kako moda može prenijeti snažnu poruku za društvo. Odijelo u kockicama hrvatske boje posebno je zapinjalo za oko zbog estetske neobičnosti, ali sve u granicama ukusa. Kolekcija Lore inspirirana je duhom Južne Amerike. Prekrasne i tople boje, kombinezoni i lepršave haljine mogu se spremiti za romantično putovanje. Milica Opačić, gošća iz Beograda priredila je kolekciju pod nazivom ˝Black˝ koja odiše minimalizmom, seksipilom i haljinama za večernje izlaske. I za kraj modna kuća Nebo, sa svojom modnom pričom ˝More˝ zatvorila je ovogodišnji Toyota fashion week. Dizajn u kojem su dominantne pruge i strukirane haljine za vruće ljetne dane. Odličan tjedan mode prepun kreativnih i drugačijih modnih kolekcija koje će sigurno steći naklonost hrvatske publike prema domaćim dizajnerima.

 

Nikolina Žužul

 
Poveznica: wall.hr

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.