FESTIVAL TOLERANCIJE 2017.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

“Tolerancija nije samo moralna dužnost” piše u definiciji UNESCO-a, a tim se sloganom vodi i Festival tolerancije. Radi se o Festivalu židovskog filma u Zagrebu koji se ove godine održava od 8. do 14. travnja na brojnim lokacijama. Osim filmova, u program su uključena i edukacijska jutra, izložbe, diskusije, okrugli stolovi, festival market, stručna predavanja, promocija knjige, glazbeni program i street style.

foto: Ena Dumenčić

foto: Ena Dumenčić

Organizatori su direktorica Festivala Nataša Popović i hrvatski producent i dobitnik Oscara te Zlatnog globusa Branko Lustig. Sav sadržaj programa Festivala je besplatan i slobodan za javnost jer je cilj da na što lakši i dostupniji način sudionici, publika i gosti mogu sudjelovati u važnim temama kojima Festival pridaje pažnju.

Festival tolerancije pokrenut je 2007. godine i bavi sjećanjem na Holokaust ali svoju pažnju pridaje i pitanjima rasizma, diskriminacije, ksenofobije, homofobije i govoru mržnje. Ove godine je stavljen poseban naglasak na problem migranata i njihove asimilacije. Programom se želi skrenuti pažnja na razgovor o aktualnim društvenim događanjima iz kojih proizlazi nepravda. Time se želi postići suradnja čitave zajednice u borbi protiv diskriminacije.

foto: www.festivaloftolerance.com

foto: www.festivaloftolerance.com

Otvorenjem Izložbe „Iz generacije u generaciju / Nova Hagada Arika Brauera“ najavljen je početak Festivala. Izložba je otvorena u ponedjeljak, 3. travnja u Muzeju za umjetnost i obrt. Autor izložbe, Arik Brauer, suvremeni je austrijski umjetnik koji svojom izložbom prikazuje nov i produbljen pogled na ključne događaje židovske povijesti.

Filmski program sastavljen je od 60 dugometražnih, kratkometražnih, dokumentarnih, dječjih te animiranih filmova europske i svjetske produkcije. Bogat je i glazbeni program. Nastupaju DJ Kuna, elektronski pop kvartet iz Beča Kids N Cats, prvi europski jazz koji objedinjuje swing, hot jazz, jazz evergreen hitove, tradicionalnu romsku glazbu, šansone i balkanske melodije – Valami Swing te jazz-rock trio Edi Nulz.

Detaljni program možete pronaći u knjižici Festivala: http://www.festivaloftolerance.com/files/press/ft2017/jff_11_knjizica.pdf .

Ena Dumenčić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.