FILM & GLAZBA — SAVRŠEN SPOJ

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
static.independent.co.uk

static.independent.co.uk

Recept za dobar film, svi će se složiti, jest dobra radnja i talentirana grupa glumaca. No, da biste dobili vrhunski film, uz to dvoje, potrebna vam je i sjajna glazba. Filmovi su svakako brojne pjesme učinile poznatima, klasicima, hitovima. No isto tako, određenim je filmovima glazba omogućila i veći uspjeh od očekivanog.

I Will Always Love You sigurno je jedna od najpoznatijih, a i najuspješnijih pjesama ikad snimljenih. Proslavila ju je Whitney Houston izvedbom u romantičnom filmu — The Bodyguard, 1992. Fun Fact je da je pjesmu originalno snimila Dolly Parton davne 1974.

Uz klasične romantične filmske hitove, kao što su Dirty Dancing, Titanic i Pretty Woman, također vežemo glazbene uspješnice. (I’ve Had) The Time of My Life otpjevali su Bill Medley i Jennifer Warners, 1987. Na nju su Johnny & Baby otplesali zadnji ples u filmu, kojeg su, kao i pjesmu, učinili bezvremenskim. My Heart Will Go On, pjesma Celine Dion, postala je klasik, kao i film u kojem smo ju čuli — Titanic. Richard Gere i Julia Roberts proslavili su Pretty Woman, a u tome im je pomogla i prekrasna balada, It Must Have Been Love, popularnog dua — Roxette.

vignette3.wikia.nocookie.net

vignette3.wikia.nocookie.net

No, nisu samo romantični filmovi oni s odličnom glazbom. Recimo, u trećem nastavku Rocky-a, vrhunske sportske drame, imali smo priliku čuti The Eye of The Tiger, koju i dan danas mnogi slušaju dok treniraju ili pak konzumiraju sirova jaja. U Saturday Night Fever, dance film klasiku, otplesani su plesovi na brojne hitove, a jedan od najpoznatijih je Stayin’ Alive grupe Bee Gees.

Uisitnu bi satima mogli nabrajati filmske i glazbene klasike u koje svakako spada i pjesma B. Adamsa — (Everything I Do) I Do It For You iz filma Robin Hood, koja danas ima više od 170 milijuna pregleda na YouTube-u.

Sjajno je što se zahvaljujući internetu možemo prisjetiti glazbenih i filmskih hitova kada god to poželimo, a možemo se samo nadati da će današnji glazbenici i film-makeri ponoviti uspjehe onih iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća.

Ines Ivaniš

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.