Filmovi za petnaest kuna u ugodnom ambijentu zagrebačke Kinoteke

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Skriveno u kutku tik do crkve sv. Blaža nedaleko od zagrebačkog Britanskog trga nalazi se Kino Kinoteka. Nekoć popularno okupljalište ljubitelja filma, 2005. je prešlo pod nadzor Crkve i gledateljima zatvorilo vrata. Prošle je godine upravljanje dvoranom preuzeo Centar za kulturu August Cesarec, te je Kino Kinoteka ponovno otvoreno.

Kinoteka filmove prikazuje svake večeri osim nedjelje u 20 sati, a subotom ujutro odvija se i matineja u 11 sati. Na filmskom repertoaru nalaze se i kultni već dokazani filmski klasici, ali i novi filmovi koji se prikazuju u velikim multipleksima. Tako je Kinoteka imala cikluse filmova Jean-Luca Godarda, ali je i nedavno prikazivala ciklus Wesa Andersona. Naravno, ne prikazuju se samo art house filmovi.

Na platnu kinoteke nedavno je bio Posljednji Jedi, najnoviji nastavak Star Wars franšize. Ovaj se tjedan pak može pogledati animirani film Ferdinand i festivalski miljenik redatelja Woodya Allena Wonder Wheel.

 Kino Kinoteka na programu ima film za svakoga i sve to po povoljnoj cijeni od 15 kuna, bez obzira na film ili odabrani termin. Bez obzira na sve, dvorana Kinoteke čak je i za vrijeme hit filmova poluprazna dok su dvorane multipleksa tijekom popularne Cinestar Srijede, kada su ulaznice 19 kuna, dupkom ispunjene.

Naravno, ako ste željni akcijskih spektakala, “4D” trešnje sjedala i špricanja vodom kombiniranih s preskupim kokicama i pićima, multipleksi kinodvorana za vas su najbolji izbor.

Ako želite pogledati film u mirnoj i opuštenoj atmosferi u kojoj vas nitko neće krivo pogledati ako zašuškate vrećicom smokića iz obližnjeg supermarketa (Kinoteka nema vlastiti koncesijski štand, već gledatelji smiju unositi svoje grickalice i napitke), Kino Kinoteka mjesto je za vas. Blagajna kina otvara se sat vremena prije projekcije, a ako želite osigurati najbolja mjesta, ulaznice možete kupiti i preko interneta na adresi www.kinokinoteka.hr

Zašto je Kinoteka još uvijek nepoznata Zagrepčanima? Teško je reći. Naravno da jedan Centar za kulturu nema budžet za oglašavanje ni približno sličan budžetu velikih kina, no bilo bi lako za pretpostaviti da će gledatelji kojima se svidjelo iskustvo u Kinoteci isto preporučiti i prijateljima.

Bilo kako bilo, ovako je za gledatelje možda i bolje jer je dvorana mirna i uvijek se nađe mjesto više, no bez stalnog doljeva novca teško je zamisliti da će Kino Kinoteka dugo opstati.

 

Vanessa Curman

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.