Filmski Youtube kanali

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pogledali ste najnoviji blockbuster, koji se tjednima najavljivao u svim medijima. Film je na vas ostavio dojam, ne možete prestati razmišljati o njemu i želite saznati više. Možda pak želite razgovarati o tome filmu, ali svi ljudi su nezainteresirani ili nisu dovoljno upućeni da bi shvatili o čemu pričate. Iako ovaj uvod zvuči kao reklama iz top shopa, činjenica je da postoje youtube kanali koji na svoj specifičan način iznose stajališta o filmu.

HISHE (How It Should Have Ended)

Ovi kratki animirani videozapisi u nekoliko minuta izlažu verziju filma koja bi bila logičnija od postojeće. Naročito su ismijani dijelovi na kojima se temelji cijeli zaplet filma, a da nemaju smisla. Zašto su Mowglija iz knjige o džungli odgojili vukovi, umjesto  da ga ubiju?

Honest Trailers (Screen Junkies)

Iskrena najava za ovaj kanal poručuje kako je svijet prepun filmova i televizije a samo ih oni održavaju istinitima. U obliku filmskih najava objašnjeno je o čemu se zapravo radi u filmu i koje skrivene poruke i reference film sadrži. Sve je to prikazano na smiješan način, uz pripovjedača epskog glasa.

Everything Wrong With (CinemaSins)

Moto ove stranice glasi: ni jedan film nije bez grijeha. Ovi videozapisi svode se na nabrajanje svih zamislivih grešaka. Dio njih su stvarne greške (poput neobjašnjive promjene rasporeda čaša na stolu ili iznenadna promjena doba dana). Drugi dio odnosi se na subjektivna ismijavanja od strane autora videozapisa, a temelje se na referencama iz popularne kulture.

Jeremy Jahns i Chris Stuckman dva su najpoznatija američka recenzenta na Youtubeu. Svaki od njih ima svoj vlastititi kanal sa oko milijun pretplatnika. Od toga oni zarađuju za život, u Hrvatskoj ovakvih recenzenata baš i nema. Rijetko tko si može priuštiti redovito gledanje filmova u kinima. Na dinamičan način iznose svoje viđenje filma i argumentiraju zašto im se film sviđa ili ne sviđa. Jahns ima svoj vlastiti sustav ocjenjivanja. Najviša ocjena je Awesometacular. Film može biti vrijedan kupnje na Blu-Rayu, zabavan film i bez alkohola, zabavan film ako ste pijani te film kojega se nećete sjećati sljedeći dan.  Najniža ocjena je dogshit.

Marko Hotovec

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.