Gdje fino pojesti za ovogodišnji zagrebački Advent?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Došlo je i to vrijeme u godini, kada sve više vremena provodimo u toplini svojih domova. Uz već svima dobro znane aktivnosti kićenja i ukrašavanja životnih prostora, hrana zauzima veliku ulogu u stvaranju i proživljavanju božićne atmosfere. Shodno tome, dobro poznati zagrebački advent mjesto je na kojem se svake godine može naći raznolika ponuda hrane i pića za goste, turiste i prolaznike koji se požele osladiti tradicionalnim delicijama ili okusiti razne vrste pića koje su u ponudi. Razne ponude kuhanog vina, kobasica, domaćih štrukli, hamburgera i kolača svake se godine mogu naći na poznatim štandovima diljem grada.

Uglovi trga bana Jelačića, trga Europe, parka Josipa Jurja Strossmayera, Zrinjevca, Gornjeg grada i mnogih drugih lokacija postaju glavna i omiljena odredišta svih zaljubljenika u blagdansku kuhinju. Mirisi kuhanih kobasica, pečenih kestena, kolača i kuhanog vina ponovno će se proširiti Gajevom, Petrićevom i Varšavskom ulicom a one koji se osjećaju nostalgično kada gledaju osvjetljenje krošnje Zrinjevca očekuje prava poslastica. Zaboravljeni zagrebački specijaliteti kuhati će se naveliko, a štrukle su samo jedan od razloga zašto se baš tamo trebate naći u vrijeme adventa. Dobro, krpice sa zeljem bi mogle biti drugi razlog.

Bit će tu i događaj pod imenom Fuliranje, koji će omogućiti posjetiteljima kušanje raznih jela poput gulaša, jela s roštilja, street sarmica i mnogo toga drugog. Kuhano vino, napitak koji je odavno zaštitni znak zimskog dijela godine i blagdanskog raspoloženja moći će se piti na raznim lokacijama a prošlogodišnje cijene koje su se kretale od svega 12 do 15 kuna po čaši ne bi se trebale puno mijenjati.

Dobro će poslužiti za grijanje tokom hladnih adventskih noći pogotovo dok gledate neke od mnogobrojnih koncerata koji će se održavati. Također, topla atmosfera očekivat će sve one koji se nađu na Strossmayerovom šetalištu u Caffe de Matošu. Ulični svirači, redovni plesnjaci i najfinije gurmanske poslastice garantiraju najromantičniju blagdansku atmosferu starih zagrebačkih kavana i najljepšu razglednicu Zagreba.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.