Glazbeni vremeplov na irski način

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kada subotom navečer niste raspoloženi za ludi izlazak, ali ipak želite uživati u zasluženom odmoru, pravo je vrijeme za filmsku poslasticu uz koju ćete zaboraviti na sve tjedne brige. Filmovi koji su tada najčešće na tapeti upravo su komedije uz dašak drame ili romantike. Naravno, dobar filmski soundtrack nije na odmet.

foto: www.youtube.com

foto: www.youtube.com

Sing Street“ može se ponuditi kao pravi odabir. Nešto više od 100 minuta ovoga filma svakom gledatelju pružit će sve ono što bi dobio da je film zamijenio subotnjim izlaskom, trenutke komedije, drame i dobre glazbe ih 80-ih. Film je snimljen 2016. godine pod redateljskom palicom Johna Carneya poznatog po filmovima Once i „Begin Again“ koji su na filmska platna došli 2007. i 2013. godine.

Radnja filma smještena je u Irskoj, 80-ih godina prošloga stoljeća. Središnji lik Conor, (Ferdia Walsh-Peelo) zbog nepovoljne ekonomske situacije u kojoj se nalaze njegovi roditelji, prisiljen je na promjenu škole. No, u novom okruženju za njega stvari ne idu onako kako je planirao. Kako stvari ne bi bile u potpunosti crne, odluči se prići intrigantnoj djevojci. Tu njegova prava priča počinje. Kako bi ju šarmirao i privukao njenu pozornost, odluči lagati o svom nepostojećem bandu koji snima video za novu pjesmu. Formiranje banda, učenje o glazbi i pisanju pjesama, za Conora i članove njegova banda pokaže se kao prava prilika za izbjegavanje školskih obaveza, ali i bijeg od ne tako lijepe svakodnevice. Prijelomnim trenutkom pokaže se odluka o odlasku u Englesku, zemlju u koju tada odlazi većina Iraca.

Posebnu pozornost gledatelja u filmu će sigurno imati glazbeni odabiri redatelja. Duran Duran, The Cure i Motorhead samo su neki od bandova koji su utjecali na glazbenu karijeru i stvaralaštvo novonastalog banda Sing Street. Ipak, pravu kreativnost ekipa prikazuje snimanjem video spotova za vlastite pjesme. The Riddle of the Model, Up, To Find You i Drive It Like You Stole It dovode band do uspjeha kako na poslovnom, tako i na privatnom planu.

Ocjena 8/10 na Imdb-u samo je jedan od pokazatelja da se upravo „Sing Street“ treba pronaći na Vašoj TO WATCH listi za ovaj mjesec. Naravno, i dobri komentari kritike dodatan su razlog za gledanje ovog filma koji će Vas odvesti u neka druga vremena kada je sve bilo mnogo lakše, ili možda teže. Pogledajte ovaj film i saznajte zašto se redatelj dvoumi oko njegova završetka.


Josipa Vrankulj

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.