Hrvatska serija uskoro će se početi emitirati u Velikoj Britaniji!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Britanska tvrtka Global Series Network otkupila je hrvatsku dramsku  seriju ”Počivali u miru”.  Ovo je prvi put u povijesti da će se domaća serija prikazivati na britanskom velikom tržištu uz napore i pomoć Odjela za prodaju programa i usluga Hrvatske radiotelevizije. Global Series Network inače je ekskluzivni partner poznatog britanskog javnog servisa Chanel Four s kojim su pokrenuli jedinstveni dramski program Walter presents.

foto: www.jutarnji.hr

foto: www.jutarnji.hr

„Projekt Walter Presents je pokrenut kako bi predstavio ponajbolje dramske serije diljem cijeloga svijeta te smo ponosni i presretni što smo otkupili licenciju za emitiranje  dramske serije Počivali u miru, naše prve hrvatske serije. Nadam se da će ova prodaja dramske serije biti jednim od mnogih budućih poslovnih uspjeha Hrvatske radiotelevizije na inozemnome tržištu”, izjavio je povodom sklapanja ugovora dramski urednik i jedan od kreatora projekta Walter Presents Walter Iuzzolino.

foto: www.hrt.hr

foto: www.hrt.hr

”Počivali u miru” je hrvatska dramska serija pod proizvodnjom Hrvatske radiotelevizije, produkcijom nezavisne produkcijske tvrtke Ring, režijom Gorana Rukavine, Kristijana Milića i Gorana Dukića. U seriji je sudjelovalo preko 250 vrhunskih domaćih glumaca predvođenih stalnim likovima koje tumače Judita Franković i Dragan Despot. Serija je s prikazivanjem krenula početkom siječnja 2013.godine. Redatelji prve sezone bili su Kristijan Milić i Goran Rukavina,  za glavni scenarij je bio zaslužan Saša Podgorelec, a za scenarij epizoda Ivor Matinić, Ivan Turković Krnjak i Marko Hrenović. U drugoj sezoni pojavilo se dosta poznatih glumaca a neki od njih su Goran Navojec, Nina Violić, Daria Lorenci i Anja Šovagović Despot. Druga sezona vođena je pod redateljskom palicom Gorana Dukića, a posao glavnog scenarista opet je obavio Saša Podgorelec.

Prošle godine ovu seriju je otkupio i belgijski javni medijski servis Vlaamse Radio en Televisieomroeporganisatie (VRT) što zaista dokazuje da je serija napravljena kvalitetno sa puno uloženog truda i rada cijele filmske ekipe. Ovo je jedan velik korak i uspjeh domaće produkcije na stranom tržištu.

Nikoleta Boroje

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.