Hrvatski dres proglašen najljepšim

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
nike.com

nike.com

Da je vizualna komponenta itekako važna, mnoga istraživanja su to potvrdila. A, kada dodamo i istraživanja među sportskim časopisima koji se bave vizualnim segmentima na terenu, nema sumnje da se trendovi prate i u sportu. Tako je ugledni nogometni časopis „FourFour Two“ proglasio hrvatski dres najljepšim od svih reprezentacija koje će igrati na Euru. Hrvatski rezervni plavi dres također kotira visoko, postavljen je čak na 6.mjesto po ljepoti.  Drugo mjesto najljepših dresova zauzela je belgijska reprezentacija, treće je zauzela talijanska, a četvrto francuska reprezentacija.

Nije prošlo ni mjesec dana otkako je hrvatska nogometna reprezentacija predstavila svoj novi dres u kojemu će odabranici izbornika Ante Čačića nastupiti na skorašnjem Europskom prvenstvu u Francuskoj. Novi dres sadrži male izmjene na prepoznatljivom kockastom uzorku, jer su crvene i bijele kockice nacionalni simbol već više od 500 godina te predstavljaju spokoj, hrabrost i snagu svih Hrvata. Inspirirani zastavom koja vijori na vjetru, Nikeovi dizajneri postavili su kockice lagano valovito.

„Kada govorimo o tonovima plave boje, Hrvatska je nenadmašiva, čak i po standardima ljepote koje su postavili svojim dresovima kroz povijest,” nastavlja s pohvalama Hrvatskoj ugledni časopis.

nike.com

nike.com

”Mi smo zemlja koja nogomet doživljava iznimno strastveno,a kockice na našim dresovima pričaju toliko puno priča o našoj zemlji i o našem timu”, rekao je Luka Modrić te dodao: ”Sviđa mi se novi dres jer kombinira tradicionalne elemente s modernim detaljima.”

Novi dizajnirani, nacionalni dres također slavi i Nikeovo dugogodišnje partnerstvo s Hrvatskim nogometnim savezom. „Nike je ponosan na dugogodišnju i uspješnu suradnju s HNS-om koja traje već petnaest godina. Poveznica s uspješnom reprezentacijom, koja igra s toliko strasti i nadmoći na svim velikim nogometnim natjecanjima, jest zajednička strast prema nogometu”, izjavio je Scott Munson, dopredsjednik odjela Nike Football Apparel.

Kako je dizajn dresa nadahnut nacionalnim ponosom, Nike se pobrinuo i za tehnološke inovacije koje pružaju igračima najbolju udobnost, a koriste i ekološki održive materijale. Novi domaći dres s crveno bijelim kockicama ima moderan V izrez oko vrata s crvenim i plavim obrubom, te plavu prugu na bočnim stranama. Uz to, dres na leđima ima natpis „Hrvatska“, koja simbolizira ponos s kojim svi reprezentativci istrčavaju na teren. Svakako, novi imidž Vatrenih pun je pogodak u svijetu.

Lucija Janković

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.