Huawei – novi „veliki“ igrač na tržištu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kada je Richarda Yu, jedan od direktora kineske tvrtke Huawei, u lipnju 2016. godine na tehnološkoj konferenciji najavio kako baš njegova tvrtka planira postati najbolja mobilna kompanija na svijetu te preteći i Samsung i Apple, koji definitivno drži tron na mobilnom tržištu, mnogi su mu se podsmjehivali. No, čini se kako je Yu bio vrlo ozbiljan, jer je Huawei 2016. godinu zaključio s ogromnim uspjehom, a neki čak smatraju kako je pretekao Samsung te postao trenutno najboljim androidom dostupnim na tržištu. Time se, prema izvješću tvrtke Strategy Analytics, koja se bavi istraživanjem tehnoloških tržišta, našao na drugom mjestu profitabilnosti, odmah iza Appleovog IPhonea.

https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--jZlO9VDg--/c_fit,fl_progressive,q_80,w_636/vec8ztyma274qctqbjhy.jpg

https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s–jZlO9VDg–/c_fit,fl_progressive,q_80,w_636/vec8ztyma274qctqbjhy.jpg

Iako takav uspjeh donekle duguje i Samsungovom fijasku s linijom Note u 2016., koja je brandu nanijela dosta veliku štetu, ne može se poreći kako Huawei iza sebe ima iznimno uspješnu godinu. Kineski je proizvođač uspio stvoriti iznimno kvalitetan, a pritom i lijep mobitel koji može konkurirati i Samsungovim i Appleovim modelima, a kao još jedan bonus ističe se vrlo prihvatljiva cijena koja je postignuta premještanjem Huaweijevih pogona u Indiju, čime su smanjeni troškovi proizvodnje.

http://specials-images.forbesimg.com/imageserve/620850382/960x0.jpg?fit=scale

http://specials-images.forbesimg.com/imageserve/620850382/960×0.jpg?fit=scale

U 2016. godini Huawei je ostvario najveći uspjeh na europskom tržištu s modelom Mate 9 čije su najveće prednosti dugotrajnost života baterije te efikasno punjenje. Upravo je kvaliteta baterija velika mana iPhoneovih i Samsungovih modela, pa se Huawei tu istaknuo svojom kvalitetom. „Nema eksplozija i ne morate okolo hodati s prijenosnim punjačem.“ – rekao je Richard Yu na istoj konferenciji, čime je naravno sarkastično prokomentirao situaciju s problematičnim Samsungovim baterijama.
Također, svi Huawei modeli ističu se i iznimnom kvalitetom kamere, pa je tako na modelu P9 ostvarena suradnja s Leicom, jednim od najpopularnijih brandova za fotoaparate i fotografsku opremu na svijetu. Dvije su tvrtke najavile dugoročnu suradnju, pa možemo očekivati vrlo visoku kvalitetu slike i na budućim Huawei modelima.
Također, Huawei je 2016. godinu zaključio s iznimno dobro prihvaćenom blagdanskom marketinškom kampanjom, što je tvrtki omogućilo veću prepoznatljivost te bliži odnos s korisnicima. Uzevši u obzir sve navedeno, ne čudi kako je upravo najavljeni Huawei P10 model jedan od najiščekivanijih mobitela u 2017. godini.

 

Darija Ilić

 

Izvori:

http://www.forbes.com/sites/bensin/2016/11/25/huawei-has-achieved-its-goal-of-overtaking-samsung-for-now-but-apples-still-far-ahead/#4616d1e55170

http://www.theverge.com/2015/9/3/9254209/huawei-new-samsung

http://www.fin24.com/Tech/Mobile/huawei-takes-aim-at-samsung-with-no-explosion-phone-20161104.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.