HUMANITARNA AKCIJA – DOBRO SRCE STUDENATA SPLITA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Kao što to već rade proteklih osam godina splitski studenti i zaposlenici Sveučilišta organizirali su i ove godine humanitarnu akciju Dobro srce studenata Splita, koja je počela 11. prosinca. Tijekom akcije prikupljat će se nekvarljiva hrana, odjeća, higijenske potrepštine i igračke te novac.

Svoj prilog studenti i zaposlenici splitskog Sveučilišta moći će dati u svim restoranima Studentskog centra, na svim sastavnicama Sveučilišta te na recepcijama studentskih domova Hostel Spinut i dr. Franjo Tuđman.

Pixabay.com

Humanitarna akcija se organizira u suradnji sa Studentskim centrom, Caritasom Splitske nadbiskupije te Uredom za pastoral mladih, uz potporu Studentskog zbora, Centra za savjetovanje studenata i ASUS Alumni udruge.

Prikupljena pomoć u akciji Dobro srce studenata Splita bit će podijeljena socijalno ugroženim obiteljima, rekla je ravnateljica Caritasa, časna sestra Vlatka Topalović, dodajući kako je riječ o 450 obitelji koje su trenutačno u njihovoj evidenciji za program privremene pomoći. Prikupljeni novac bit će namijenjen i desetorici novopridošlih socijalno ugroženih studenata.

U suradnji sa splitskim HNK najavljen je i humanitarni koncert “Advent na Sveučilištu” koji će se održati na Medicinskom fakultetu zadnjeg dana akcije, 21. prosinca, a na njemu će nastupiti solisti i orkestar splitske Umjetničke akademije te solisti kazališta. Na sam dan koncerta, umjesto plaćanja ulaznica, na ulazu će se prikupljati novčane donacije.

Humanitarnu akciju najavio je i rektor Šimun Anđelinović, koji je istaknuo da je humanitarni rad dio strateškog određenja tog sveučilišta jer žele da se studenti ne razvijaju samo kao stručne, nego i kao cjelokupne osobe pa dio njihove edukacije treba biti i sudjelovanje u humanitarnim akcijama.

Ove godine postoji posebna kategorija studenata, njih 300, koji imaju pravo na studentski dom, ali budući da nisu u njemu, kao kompenzaciju za smještaj dobivaju 400 kuna od države i 200 kuna od Studentskog centra.

Dodao je da su pokrenuli uređenje doma i očekuju da će do kraja ove godine potpisati ugovor za početak radova na uređenju doma Brune Bušića u Spinutu. Vjeruje da će se ove godine prijaviti na projekte za gradnju dodatnoga novog doma unutar studentskog kampusa s 900 smještajnih jedinica.

 

Dora Nizić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.