Ima li BlackBerry konja za trku?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nekada iznimno popularan kanadski brand mobilnih uređaja, BlackBerry, u današnje vrijeme jedva je prisutan na tržištu, pogotovo manjima, kao što je hrvatsko. I dok se mrtve trke vječno vode između glavnih rivala, Apple-a i Samsunga, BlackBerry stoji po strani poput ‘outsidera’ i trudi se biti primijećen.

Flickr 

Flickr

Njihov najnoviji pokušaj zove se BlackBerry ‘KeyOne’. Uređaj je po prvi puta predstavljen javnosti još u siječnju ove godine na ‘Consumer Technology Association’ sajmu u Las Vegasu, no tek je na ‘Mobile World Congress-u’ krajem veljače u Barceloni predstavljen uz sve dodatne informacije poput specifikacija samog uređaja i dogovorenih cijena.
Glede dizajna, uređaj je odmah prepoznatljiv kao pravi BlackBerry. Kanadski brand i dalje njeguje svoju tradiciju. Naime, i novi ‘KeyOne’ krasi popularna ‘QWERTY’ tipkovnica koja je oduvijek bila jedan od zaštitnih znakova BlackBerry-a. Iznad tipkovnice nalazi se stakleni ekran osjetljiv na dodir dijagonale 4.5 inča, a cjelinu zaokružuje metalni okvir. Sa stražnje strane uređaja u gornjem lijevom uglu nalazi se kamera (12 megapixela), dok je cijela stražnja zaštitna maska, na kojoj je logo branda, napravljena od gumirane plastike koje sprečava klizanje telefona.

BlackBerry ‘KeyOne’ ima posljednji u nizu Androidov sustav ‘7.0 Nougat’, a za razliku od ostalih proizvođača koji koriste Android, BlackBerry je razvio zaštitni software ‘DTEK by BlackBerry’ što BlackBerry modele čini najsigurnijim uređajima koji koriste Android sustav. S druge strane, procesor ‘Snapdragon 625’ i 3GB radne memorije tek su prosječni. Ugrađena memorija s kojom ‘KeyOne’ standardno dolazi je 32GB, a proširiva je karticama do 256GB što ga po tom pitanju čini itekako konkurentnim.

Isto vrijedi i za ugrađenu bateriju od 3505 miliamper sati koja je po kapacitetu jedna od jačih na tržištu. Vrijedi spomenuti da ‘QWERTY’ tipkovnica može služiti i kao trackpad jer je osjetljiva na dodir te da se u tipki ‘space’ nalazi sustav skeniranja otiska prsta.
Osnovna cijena BlackBerry ‘KeyOne’ uređaja na američkom tržištu je 549 dolara po čemu je ipak nešto jeftiniji od glavnih konkurenata iz Apple-a i Samsunga.

Vanja Hozmec

 
Izvori:
Blackberrymobile.com http://www.blackberrymobile.com/
Techradar.com http://www.techradar.com/reviews/blackberry-keyone

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.