INSTAGRAM SE PRIKLANJA MINIMALIZMU?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
blog.instagram.com/post

blog.instagram.com/post

Korisnici se razilaze u mišljenjima. Dok jedni hvale sofisticirani i moderni izgled novog dizajna Instagrama, s druge strane nalaze se korisnici koji se nadaju da će se dizajn uskoro vratiti na staro.

Kada je riječ o razmjeni fotografija, jednoglasno se možemo složiti  da je jedna od najpopularnijih aplikacija Instagram. Svima poznata ikonica za ovu aplikaciju od nedavno je predstavljena u novom, minimalističkom sjaju. Osim što se promijenio izgled ikonice, Instagram je predstavio kompletni redizajn aplikacije. Kao što je vidljivo iz ponuđenog,  ovaj dizajnerski zahvat svodi se na minimalizam. Prepoznatljiva retro ikonica, koja je krasila ekrane punih pet godina, sada je zamijenjena modernijom i sofisticiranijom verzijom.

blog.instagram.com/post

blog.instagram.com/post

Mišljenja oko promjene loga, sučelja aplikacije i same ikonice podijeljena su kao i uvijek. Mnogi negoduju stavljajući naglasak na neuspjeli pokušaj redizajna koji ostavlja dojam amaterizma, a ne minimalizma. Plava boja koja je ovih godina obilježavala Instagram aplikaciju, sada je zamijenjena crno-bijelom kombinacijom. Promjene se nisu zaustavile na bojama. Kada otvorimo aplikaciju možemo vidjeti da su drugačiji izgled poprimile i male ikonice koje su smještene na dnu ekrana.  Tu su promjene i u razmaku između ponuđenih ikonica koje svaki korisnik zna na pamet. Razlog za uvođenje  minimalizma kao ključnog obilježja novog izgleda Instagrama jest pojačanje izražaja do kojeg dolaze same fotografije. Fotografije i videi moraju biti  prvom planu, a ovakav je dizajn pogodan za to. Svakodnevno kroz ovu aplikaciju prolazi više od 80 milijuna slika i videa. Dizajneri su došli do zaključka da naglasak mora biti na bojama koje proizlaze iz objavljenih fotografija i videa. Crno-bijeli dizajn dopušta fotografijama da postignu veću preglednost  te bojama da izgledaju izražajnije. Osim promjena u dizajnu Instagrama, ”sestrinske” se aplikacije nisu uspjele oduprijeti novom izgledu, a među takvima su Layout, Boomerang i Hyperlapse.

Lada Sekulić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.