INTERLIBER – Sajam knjiga koji se ne propušta

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jedan od najpoznatijih sajmova knjiga na Zagrebačkom velesajmu, Interliber, ove godine održat će se od 8. do 13. studenog. Peti i šesti paviljoni tih dana bit će prepuni knjiga. Povoljnije cijene na ovaj sajam privlače mnogobrojne knjigoljupce pa čak i one koji to nisu zbog raznih dodatnih sadržaja. Najavljena su brojna predstavljanja knjiga i autora te radionice i okrugli stolovi.

foto: www.zv.hr

foto: www.zv.hr

Programi će se ove godine održavati na tri lokacije: na glavnoj pozornici i iza pozornice u paviljonu 6 te na galeriji paviljona 5. Detaljan program objavljen je na stranici Velesajma.

U sklopu edukativno-zabavnog sadržaja održat će se i Znanstveni kvart. Posjetitelji su pozvani da sudjeluju i postavljaju pitanja, a organizatori najavljuju mnoštvo pokusa, radionica, ali i iskušavanja tehnoloških inovacija poput virtualne stvarnosti i holograma.
„U sklopu bogatog 6-odnevnog programa, posjetitelji će naučiti što je to arheologija te što zapravo rade geolozi, iskušat će se u slaganju kostura Apatosaurusa, otkriti kako zmajevi rigaju vatru i saznati postoje li ženski patuljci, zaviriti u svijet mikrobiologije, uživati u kemijskim pokusima te saznati kako gore kalorije, ali i kako prepoznati jednu od najopasnijih invazivnih vrsta – crvenouhu kornjaču kao i još mnogo toga“, objašnjavaju na stranici Velesajma.
Znanstveni kvart organizira
Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji s Zagrebačkim velesajmom, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kultureMinistarstva znanosti, obrazovanja i športa te Grada Zagreba.

foto: www.urbancult.hr

foto: www.urbancult.hr


Nacionalne izložbe Narodne Republike Kine i Republike Srbije također će se održati na ovogodišnjem sajmu knjiga.
Pekinški sajam organizira predstavljanje jedne nove zvijezde kineske književne scene, knjige recepata poznatog šefa kuhinje, otkrivanje kineske kaligrafije i budizma te kušanje tradicionalnih kineskih čajeva. Privredna komora Srbije i resorno ministarstvo prezentiraju srpsku književnosti i izdanja 18 srpskih nakladnika“, navode na stranici Velesajma.

Interliber će biti moguće posjetiti od 10 do 20 sati, a za vikend će radno vrijeme biti produženo do 21 sat.

Silvija Vuković

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.