Istraživanje njemačkog standarda: Polovica živi u izobilju

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Čak 63 posto Nijemaca označilo je svoje financijsko stanje dobrim ili vrlo dobrim. Institut Kantar Added Value proveo je ovo istraživanje vezano uz standard življenja njemačkog stanovništva za Savez njemačkih štedionica DSGV.

Kako je takva razina zadovoljstva moguća, objašnjava predsjednik DSGV-a Helmut Schleweis.

-Nijemci demonstriraju snažnu kulturu štednje već godinama. Tako zapravo prkose cijelom svijetu kao i globalnoj financijskoj krizi – izjavio je Schleweis.

Na pitanje o tome što motivira njemačko stanovništvo na toliku razinu štednje, odgovorili su da se brinu o lagodnom životu dok dođe vrijeme za mirovinu. Ove godine se čak 47 posto Nijemaca izjasnilo kako ima otvorenu štednju u banci.

Ipak, stanovništvo Njemačke nije svugdje jednako zadovoljno. Dok se u Hessenu, koji ima financijsko središte u Frankfurtu, zadovoljnima izjašnjava 72 posto stanovnika, u Bradenburgu ih je zadovoljno tek 50 posto. Glavni grad Njemačke, Berlin, ima najniži postotak zadovoljstva. S obzirom na to da ih financije očito ne brinu, Nijemci izražavaju veliku zabrinutost zbog dizelske afere i migrantske krize.

Mladi najoptimističniji: 48 posto mladih u dobi od 14 do 29 godina misli da će u budućnosti  imati još više novaca. To mišljenje dijeli samo 7 posto Nijemaca koji su iznad 60 godina. Objašnjenje je opet pronađeno kod predsjednika DSGV-a Helmut Schleweisa koji objašnjava rast zadovoljstva i takvu zavidnu situaciju rastom njemačke ekonomije, živim tržištem i većim plaćama.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.