Italija: Novih 660 prijava za smetnje u hrvatskim televizijskih i radijskim programima

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) talijanskoj je administraciji uputila 660 novih zahtjeva za uklanjanjem smetnji iz hrvatskih medijskih programa.

Poznato je da se u hrvatski program konstantno pojavljuju talijanske smetnje. Međutim talijanske smetnje na hrvatskim televizijskim programima su ostale iste, ali na radijskim programima su se povećale.

Stručnjaci HAKOM-a i ove su godine proveli opsežna mjerenja smetnji koje dolaze iz Italije i koji  uzrokuju probleme prijmu hrvatskih radijskih i televizijskih programa duž hrvatskog dijela jadranske obale i na otocima.

„Nakon gašenja većine talijanskih dominantnih ometajućih odašiljača iz regija Friuli Venezia Giulia, Veneto, Emilia Romagna, Marche, Abruzzo i Puglia broj televizijskih smetnji na razini je prošle godine, dok je broj radijskih prijava smetnji ove godine nešto veći” javlja HAKOM-a.

Rezultati akcija i dalje potvrđuju veliki problem talijanskih smetnji, koje su izražene u ljetnim mjesecima zbog povoljnijeg vremena, ali to izrazito narušava mogućnost slušanja hrvatskih FM radijskih postaja.

„Kao dodatni problem, a s obzirom na dugogodišnja negativna iskustva po pitanju radijskih smetnji, zabrinjava činjenica da je HAKOM ovogodišnjom mjernom akcijom identificirao rad većeg broja talijanskih odašiljača digitalnog zemaljskog radija, koji rade protivno međunarodnom sporazumu i planu za radio i televiziju iz Ženeve 2006.“ ističu iz HAKOM-a i kažu kako su talijanska administracija i Međunarodna telekomunikacijska zajednica izvještene.

Ukupni rezultat aktivnosti od lipnja do listopada je slanje administraciji Italije novih 660 prijava smetnji sa zahtjevom za njihovim uklanjanjem, a u posljednjih deset godina te prijave premašuju brojku od 5100.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.