Ivan Klasnić dobio novi bubreg

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, Ivan Klasnić (37) prema pisanju 24sata dobio je novi bubreg. Njemu je ovo već treća transplantacija. Još uvijek se ne zna tko je donor, ali se sa sigurnošću može utvrditi kako to nije nitko iz njegove obitelji. Razlog je taj što su se nakon druge transplantacije stvorila antitijela, pa nitko iz njegove obitelji nije mogao biti donor.

Bivši nogometaš St. Paulija, Nantesa, Werdera, Boltona i Mainza operiran je u zagrebačkoj bolnici Merkur, a zahvat je obavio abdomalni kirurg Stipislav Jadrijević, navodi Splitski dnevnik.

Izvor: The Sun

Podsjetimo, bivšem je reprezentativcu prije deset godina otkazao bubreg. Dva mjeseca nakon, njegovo tijelo prihvatilo je bubreg oca Ivana. Ubrzo se vratio nogometu i zablistao na nogometnim terenima, a posebno ga se sjećamo na Euru 2008. gdje je uspješno zabio i dva gola. Nažalost bolest ga je opet snašla. Prošle godine u rujnu, očev bubreg je otkazao pa je Klasnić ponovno morao na dijalizu tri puta tjedno. Iako je u pomoć htio priskočiti njegov brat Josip, on to nije mogao učiniti zbog razvijenih antitijela. U to vrijeme Klasnić je boravio u Njemačkoj, gdje je lista za transplantaciju duga, pa je bio osuđen na dijalizu.

 

Prema navodima 24 sata ono što je za hrvatskog reprezentativca bilo najgore jest nemar Werderovih liječnika, koji nisu na vrijeme otkrili njegove probleme s bubrezima.Čak i kad su shvatili da nešto nije u redu, da krvna slika nije dobra, nisu znali postaviti pravu dijagnozu. Ti isti liječnici su Ivanu davali lijek za ublažavanje bolova sa sastojkom diklofenakom, koji je za Klasnićeve bubrege zapravo otrov. Bivši hrvatski reprezentativac odlučio je stoga tužiti liječnika Götza Dimanskog i liječnicu Manju Guhu zbog nemara.

 

U ožujku ove godine u jednom dokumentarnom filmu Ivan je poručio: ‘Nisam pomislio da ću kraće živjeti ili tako nešto, moram prihvatiti sudbinu kakva jest, odlaziti na dijalizu pa će možda doći i sretan završetak. A to bi bilo da uspije treća transplantacija i da više ne moram odlaziti na dijalizu’. Bilo je to u vrijeme kada je triput tjedno morao odlaziti na petosatne dijalize, a njegove želje nakon treće transplantacije su puno bliže ostvarenju.

‘San mi je da stanem na noge, da mogu nastaviti normalan život’ – kazao je Ivan za 24 sata.

 

Domagoj Grbeš

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.