IVICA TODORIĆ PREDAO SE POLICIJI

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Danas u jutarnjim satima, točnije u 9.04 po britanskom vremenu Ivica Todorić svojevoljno je stigao u policijsku stanicu Charing Cross gdje je uhićen, piše N1. U policiji je došao u pratnji svojih odvjetnika, a pretpostavlja se da će biti pušten na slobodu uz jamčevinu.

Izvor: Marko Prpic/PIXSELL

Glasnogovornik National Crime Agency, Aaron Payne izjavio je za N1 sljedeće:

”Osoba za koju se vjeruje da je u Velikoj Britaniji i koja je tražena putem Europskog uhidbenog naloga bit će uhićena od strane policije i počet će postupak oko izručenja” izjavio je Payne objasnivši kako postupak izručenja potom provodi Westimnster Magistrates Court na koji će Todorić biti prebačen tijekom današnjeg dana.

Ukoliko Todorić pristane na izručenje bit će prebačen u roku od deset dana u Remetinec, a ukoliko ne pristane, konačna odluka o izručenju mora se donijeti u narednih 60 dana. Ovu proceduru regulira Zakonu o pravosudnoj suradnji s državama članicama Europske unije koji se temelji na međusobnom priznanju sudskih odluka među državama članicama, objašnjava N1.

Uhićenje Ivice Todorića komentirao je i aktualni premijer Andrej Plenković.

”Sukladno je to Europskom uhidbenom nalogu kojeg je izdala hrvatska policija. Sad slijedi uobičajena procedura. Todorić ima prava kao okrivljenik i vjerujem da će ih koristiti” izjavio je premijer za N1. Europski uhidbeni nalog za Todorićem izdan je 23. listopada ove godine, te od trenutka kada stupa na snagu vrijedi u svim zemljama članica Europske unije.

Navodno je Todorić zadnjih nekoliko dana skupljao novac za jamčevinu čiji se iznos još uvijek ne zna, no vjeruje se kako će biti riječ o pozamašnoj svoti. Podsjećamo da su Todorićevi odvjetnici Čedo Pronadović i Jadranka Sloković koji brane Ivu Sanadera i branili su Zdravka Mamića.

Najnovija neslužbena informacija koju je N1 dobio od njihove reporterke Mirele Bačić je da se Todorić protivio izručenju, a uskoro treba napustiti zgradu suda.

 

Astrid Čada

 

 

“Ivica  Todorić pušten je na slobodu uz mjere opreze. Platio je 100.000 funti jamčevine, oduzeta mu je putovnica i određeno nošenje sigurnosnu narukvice”, izjavio je Andrija Jarak za Novu TV. Todorić je iskoristio priliku da pozdravi hrvatske novinare i dodao je kako možemo očekivati još njegovih izjava koje će nas sve iznenaditi. Iduće ročište najavljeno je za travanj 2018. godine.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.