Ivica Todorić u borbi s hrvatskim pravosuđem

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dvostrukim udarcem sudova, najpoznatiji hrvatski gazda Ivica Todorić doživio je veliki poraz. Naime, Visoki trgovački sud u Zagrebu donio je odluku kojim je prihvatio nagodbu s vjerovnicima te je time Todorić izgubio Agrokor kojim će odsada upravljati privremeno vjerovničko vijeće na čelu s posebno izabranim povjerenikom. Zatim, Visoki sud u Londonu odbacio je žalbu Todorića i odvjetnika te ga izručio hrvatskom pravosuđu.

Po izlasku iz sudnice, Ivica Todorić obratio se medijima, rekavši “Iako sam vrlo razočaran današnjom presudom, to me neće spriječiti u razotkrivanju neobuzdane korupcije na samom vrhu hrvatske Vlade kako bi oni odgovorni bili privedeni pravdi.” Nedugo nakon odluke, Ivica Todorić dao je intervju za Novu Tv u kojem je govorio o svojoj pravnoj borbi te o samom povratku u Hrvatsku. Naglasio je kako je takva odluka suda samo nastavak njegove borbe u kojoj će on razotkriti tko su ljudi koji su uništili njegov Agrokor.

Također, na upit o strahu prema Remetincu, Todorić kaže da je svjestan u kakvoj se situaciji nalazi te navodi kako mu nije važno koliko će vremena biti u zatvoru, bitno je samo da on otkrije istinu koja će razotkriti cijeli korumoirani vrh Hrvatske, za koju građani znati.  Isto tako, ponovno je kritizirao premijera Andreja Plenkovića, a posebno  njegovog ministra financija Zdravka Marića koji se kao osoba koja je nekada bila zaposlena u Agrokoru trebao iz svega povući, a ne zajedno s Vladom naštetiti tvrtci.

Naravno, na red je došla neobjavljena knjiga bivše ministrice Martine Dalić u kojoj ona govori o ortačkom kapitalizmu. Kako kaže Todorić, Martina Dalić je glavni ortak tima Borisava Škegre koji su znali sve o Agrokoru i financijama. O tome kako će izgledati njegova budućnost u Hrvatskoj Todorić je izjavio kako će od tužbi dobiti velike novce koje će naravno uložiti u Hrvatsku, a ne u sebe jer je on osoba koja nikada nije bila bogata, a nakon otkrića cijele istine, mogao bi napokon osjetiti blagostanje u životu.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.