Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga iz područja Udruga mladih ili Udruga za mlade

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

U javnom natječaju za financiranje programa i projekata udruga iz područja Udruga mladih ili Udruga za mlade u 2017. godini grad Zagreb dodjeljuje 4.000.000,00 kuna udrugama koje su programski usmjerene na rad u području mladih.

U odnosu na prethodne godine, radi se o značajnom povećanju natječajnih sredstava.

Udruge koje su programski usmjerene na rad u području za mlade mogu se prijaviti na Natječaj za financijsku podršku u provođenju programa ili projekata iz toga područja. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 10.000,00 kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je 100.000,00 kuna.

Udruge sukladno ovom natječaju mogu prijaviti program ili projekt za tri prioritetna područja:

1. Podrška radu s mladima – podrška klubovima za mlade, savjetovalištima i centrima za mlade

2. Aktivno sudjelovanje mladih u društvu – podrška projektima ili programima kojima se organiziraju različite tematske aktivnosti usmjerene većem broju, suradnji i umrežavanju mladih

3. Samozapošljavanje i poduzetništvo mladih – programi ili projekti koji će mlade educirati o financijskoj pismenosti, samozapošljavanju, poduzetništvu te im omogućiti stjecanje znanja i vještina kako bi se lakše zaposlili

Opći kriteriji na temelju kojih će se odabirati programi i projekati su usklađenost ciljeva program/projekta s ciljevima i prioritetnim područjima strateških dokumenata razvoja sektora u kojem se projekt provodi, sadržajna inovativnost prijavljenog programa i projekta te kvaliteta dosadašnjeg rada, uspjesi i iskustvo u provođenju programa i projekta udruge. Nadalje, održivost projekta, financijska sosobnost te odnos troškova i očekivanih rezultata.

Program i projekt procjenjuje Povjerenstvo za ocjenjivanje prijavljenih programa ili projekata prema navedenim kriterijima i to bodovanjem pojedinog kriterija od 0 do najviše 50 bodova.

Rok za podnošenje prijava je do 1.travnja 2017.

Dina Ćevid

Izvor: web1.zagreb.hr

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.