JESTE LI POD STRESOM?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Studenti su često pod stresom i treba im pomoć. Stres je nešto što negativno utječe na naše mentalno i fizičko zdravlje, ali mi ga često ignoriramo, prepisujući ga jednostavno modernim vremenima. To je definitivno navika koju bismo trebali promijeniti. Studenti trebaju brinuti o sebi, jer ispiti su prolazni, a zdravlje je samo jedno. Ovo su tri jasna znaka da ste pod stresom.

  1. Pojava prištića

Jedan od najučestalijih, znakova stresa su prištići. Oni s kojima se probudimo i koji nam znaju još dodatno uništiti ionako stresno jutro. U nedostatku vremena, jer hvatamo i ispunjavamo milijun obaveza, stresna vremena su najčešće razdoblje u kojem ljudi preskaču kvalitetnu njegu kože. Preumorni smo da bi navečer skinuli šminku, temeljito očistili lice, a ujutro trčimo iz kreveta, posve zaboravljajući na dnevnu kremu i ostale kozmetičke preparate. I naša koža nam to uvijek naplati.

Izvor: Pixabay.com

  1. Napeti ste

Ako vas bole vas oči i leđa, bez da za to postoji valjan i jasan uzrok kojeg vam je rekao vaš doktor, , u pitanju je vjerovatno stres. Ako se osjećate na izmaku energije i vaše tijelo od vas zahtjeva odmor iako vi još imate puno stvari za obaviti u svoj dnevni ritam uvedite tjelovježbu. Da, kada smo pod stresom, jedva se nagovorimo na pauzu za ručak, ali malo tjelovježbe može dugoročno dovesti do smanjenja stresa, a to je ono što želimo, zar ne? Započeti dan tjelovježbom može vam dati više energije kroz dan, a za one koji mrze rano ustajanje i fizičke napore i najmanje vrste, tu je savjet da sjede uspravno. Vaša ramena i vrat bit će vam zahvalni ako ih dodatno ne opterećujete tokom duhih sati koje ćete vjerovatno provesti pišući seminarski rad ili istražujući za projekt. Ovo je video za koji vam je potrebno samo 5 minuta, a koji će pomoći da se oslobodite eventualne napetosti u vratu i leđima.

Izvor: Pixabay.com

  1. Često ste umorni

Koliko često ste se požalili kako ste umorni, iako racionalno gledajući i niste taj dan imali mnogo posla? Doktori uspoređuju osjećaj pretjeranog stresa sa snažnom šalicom kave – kad smo pod utjecajem kofeina, osjećamo se dobro baš kao što se osjećamo dobro i kad smo preokupirani nečim. Ali dugoročno, kada kofein popusti, pronaći energiju može biti teško. Ako se osjećate umorno ili imate glavobolju u dužim vremenskim razdobljima, ne posežite za kratkotrajnim rješenjima već se suočite sa stresom koji je izvor problema.

 

Ana Roksandić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.