Kada fakultet nije dovoljan: Online učenjem do offline uspjeha

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ponavljanje možda je majka znanja, ali samo kada ne sprječava dobivanje novih saznanja. Nekada, zapravo uvijek, gradivo naučeno na fakultetu nije dovoljno te moramo potražiti informacije i usvojiti korisne vještine na drugim mjestima. Međutim, teško je odrediti gdje početi s učenjem. Zato vam donosimo kratki pregled tečajeva koji mogu koristiti svakom studentu odnosa s javnošću.

Google Analytics Academy

Pomoću kratkih tečajeva naučit ćete kako se koristiti Google Analyticsom te tako analizirati aktivnost na web stranici kojom upravljate. Akademija je nedavno obnovljena s novim i preglednijim tečajevima pa će učenje biti dodatno olakšano. A sav rad i trud koji uložite u tečaj dobra je priprema za polaganje Google Analytics certifikata, potvrde koju poslodavci cijene u životopisu.

Online press clipping alati

Dobra nadogradnja znanja je upravljanje web press clipping sustavom. Pomoću takvog alata stalno možete pratiti spominjanje vašeg klijenta ili određenog pojma koji vas zanima, a rezultati se prate s web-a, društvenih mreža, foruma i svih drugih online prostora koje možete zamisliti. Većina press clipping alata omogućuje bar mjesec dana besplatnog korištenja, poput Mediatoolkit-a.

Besplatni internetski tečajevi

Znanje možete nadograđivati i na teorijskoj razini, sve uz pomoć besplatnih PR tečajeva na internetu. Moduli se uglavnom odnose na osnove odnosa s javnošću, njihovu funkciju i položaj u poslovnom svijetu. Dobar početni tečaj možete naći na stranici Alison koja nudi i mnoge druge zanimljive programe u srodnim područjima.

Photoshop

Ako planirate karijeru u digitalnim odjelima PR agencija ili tvrtki, znanje obrade fotografije je nužno. Kako promijeniti veličinu slike, koji format je prikladan za koju društvenu mrežu, kako staviti logo na sliku koju koristite – sve su to pitanja na koje jedan community manager mora znati odgovore. Možda se Photoshop nekima čini kao veliki izazov, ali postoje jednostavniji programi popu Canva-e ili Photoscale-a kojima ćete ovladati bez problema.

Konferencije, projekti, case studies

Uz malo istraživanja naći ćete i puno besplatnih konferencija, natječaja i case study projekata, korisnih studentima odnosa s javnošću. Praćenjem dobrih stranica te pregledom nadolazećih događaja na vrijeme ćete saznati za upravo takve prilike i sudjelovati.

Anita Juričan

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.