Kako koristiti društvene mreže u odnosima s javnošću?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Odnosi s javnošću danas ne predstavljaju više samo pisanje suhoparnih priopćenja i slanje beskonačnih e-mailova. Razvojem tehnologije i društvenih mreža, porastao je opseg djelovanja PR timova. Društvene mreže postale su jedan od glavnih alata odnosa s javnošću, no potrebno je savladati tehnike njihova korištenja.

Jedna od najvažnijih značajki odnosa s javnošću kao profesije je uspostavljanje komunikacije s ciljanom publikom. Najbolji način za to, posebice ako su u pitanju mlađe generacije, je korištenje društvenih mreža. Na ovaj se način mogu pojačati veze s influencerima što može biti jako korisno kada je riječ o stvaranju publiciteta nekom proizvodu. Komunikacija na društvenim mrežama mora biti jasna, prenijeti najvažniju informaciju i omogućiti interaktivnost s publikom. Također, jačaju se profesionalni odnosi s medijima i novinarima, tvrdi Millenium Agency.

 

Izvor: Pexels.com

 

Izrazito je bitno održavanje dobrih odnosa s novinarima. To se može postići podržavanjem njihovog rada, primjerice dijeljenjem njihovih članaka, zatim međusobnim uslugama i na kraju, prijateljskim odnosom i interakcijom.

Zanimljiv način na koji stručnjaci za odnose s javnošću mogu koristiti društvene mreže je osmišljavanje vlastitih hashtagova vezanih za proizvod ili ideju određene organizacije. Tako se olakšava proces praćenja same kampanje, publika se aktivno uključuje u komunikaciju i puno je lakše pronaći informacije vezane uz kampanju.

 

Izvor: Pexels.com

 

Društvene mreže pomažu i kod krizne komunikacije, odnosno kada se organizacija nađe u nepovoljnom položaju. Tada uskaču stručnjaci za odnose s javnošću kako bi spasili ugled organizacije. Društvene mreže predstavljaju kanal koji omogućuje brzo reagiranje i širok doseg publike. Također mogu poslužiti i kao prevencija krize ako se redovito prate komentari i mišljenja koje publika iznosi u virtualnom svijetu.

Prilikom pisanja priopćenja trebalo bi ukomponirati poveznicu ili opciju kojom se omogućava direktno objavljivanje priopćenja na društvenim mrežama, navodi Sprout Social. Također, ovisno o statusu klijenta, poželjno je pridodati i fotografije ili različite infografike, što se može napraviti u suradnji s marketinškim timom.

 

 

Lana Krnic

Izvori:

https://sproutsocial.com/insights/social-media-pr/

https://www.mill.agency/content/5-effective-ways-use-social-media-pr/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.