KAKO MLADI PUTUJU

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kada imaš puno vremena i energije, a malo novca, tvoje želje postaju izazovi. Nekoliko studenata otkrilo nam je kako se snalaze pri planiranju svojih putovanja. Jedni putuju u vlastitom aranžmanu ili pomoću agencije, drugi kroz sportska natjecanja ili Erasmus+ programe, a neki već i poslovno.

 

Među destinacijama koje bi studenti preporučili, izabrali smo pet najrazličitijih, a to su Amerika, Moskva, Amsterdam, Venecija i Beograd.

 

Kada je pitanju prijevoz, mladi uglavnom biraju autobus ili avion ovisno o destinaciji. Svakako treba iskoristiti studentske popuste koje većina prijevoznika nudi. Stranice poput easyJet-a, Ryanair-a i Skyscanner-a nude niskobudžetne letove, dodatne popuste ovisno o terminu putovanja te olakšavaju sam proces ukrcaja na avion. Osim toga, letovi iz okolnih gradova, na primjer Budimpešte, Venecije, Ljubljane ili Beča nekad su jeftiniji i isplativiji.

 

Za jednostavan odabir smještaja studenti najčešće koriste aplikacije kao što su Booking i AirBnb. Kao njihove prednosti ističu mnogobrojnu ponudu te različite filtre kroz koje brže i efikasnije mogu pronaći baš ono što im treba.

 

Kada smo u nepoznatom okruženju, nije lako pronaći dobar i prihvatljiv obrok. Kako bi lakše odlučili gdje će nešto pojesti, popiti ili izaći, mladi većinom koriste TripAdvisor. Ako tražite restoran, on nudi jednostavnu tražilicu u kojoj odabirom lokacije, cjenovnog ranga i vrste kuhinje odmah pronalazi ono što želite.

 

Ukoliko niste jedan od avanturista koji voli izraditi vlastitu mapu putovanja i lutati nepoznatim ulicama, u mnogim gradovima se organiziraju besplatni turistički obilasci. O njima se najčešće možete informirati na internetskim stranicama određenoga grada.

 

Ako se ipak odlučite na putovanje u sklopu učeničke razmjene ili europskih projekata, proći ćete potpuno besplatno. U pojedinim slučajevima se može dogoditi da morate platiti prijevoz unaprijed, ali vam taj iznos organizacija preko koje idete naknadno vraća, otkrila nam je jedna studentica.

 

Iako pojedine agencije mogu imati prihvatljive ponude, većina studenta potvrdila nam je kako je isplativije samostalno organizirati putovanje. U današnje vrijeme dostupno je sve više programa i aplikacija koje pomažu u brzom pronalaženju povoljnoga prijevoza i smještaja, restorana te turističkih programa.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.