KAKO NAPRAVITI SAVRŠENE AMERIČKE PALAČINKE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Izvor: Tanja Krivačić

 

Postoje mnoge zablude o američkim palačinkama. Iako su sastojci za američke palačinke skoro isti kao i sastojci za obične palačinke, smjesa se ne radi isto. Većina ljudi koje znam radi smjesu isto kao za obične palačinke te ih onda peče samo deblje i manje.  Rezultat su žilave i  ne baš ukusne palačinke koje su u potpunoj suprotnosti s američkim palačinkama.

 

Prave američke palačinke trebaju biti meke i pjenušave. Peku se duže od običnih i cilj je da lagano posmeđe. Deblje su i zasitne te mogu poslužiti kao doručak, a ne samo desert. Najbolje bi bilo da slijedite ove trikove i sami isprobate.

 

Kod pripreme je bitno da se svi suhi sastojci promiješaju prije nego se spoje s tekućim sastojcima. Uz brašno, vanilin šećer, šećer i prstohvat soli, treba dodati i prašak za pecivo. Još jedan trik je u tome da se odvoje žumanjci i bjelanjci od jajeta, te da se od bjelanjaka napravi čvrst snijeg. Žumanjke treba miješati mikserom i dodati mlijeko, te onda suhe sastojke. Jako je bitno da se suhi sastojci pri dodavanju u tekuće miješaju pjenjačom, a ne mikserom. Tu treba paziti da se ne miješa predugo kako tijesto ne bi postalo žilavo. Grudice smiju ostati, ali ne i ostatci brašna.

 

U smjesu se dodaje i otopljeni maslac, te se na kraju lagano žlicom umiješa snijeg od bjelanjaka. Smjesa ne smije stajati kao smjesa od običnih palačinki, već je dobro da se odmah peku kako bi ostale meke i pjenušave.

 

Kod pečenja je tajna u laganoj vatri, kako ne bi izgorile već samo posmeđile, a da opet ne ostanu sirove iznutra. Tijekom pečenja na palačinki se s gornje strane napravi puno rupica. To je znak da je gotova s jedne strane i da se može okrenuti. S druge strane se uvijek peče kraće nego s prve, pa treba i na to pripaziti.

 

Ja sam ih poslužila uz domaći džem od trešnje,  ali savršene su i u kombinaciji s svježim voćem, ali i čokoladnim namazima. Uživajte.

Tanja Krivačić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.