Kako urediti svoju studentsku sobu?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Studenti često nemaju vremena niti novaca za uređivanje svoje sobe. Mnogi studenti žive u studentskim domovima ili u stanovima gdje se njihove sobe sastoje samo od kreveta, radnog stola i stolice. Nerijetko su jedina dekoracija koju imaju u sobi zavjese. Ipak, u prostoru u kojemu živimo, spavamo i učimo bi se trebali osjećati ugodno, pogotovo ako provodimo većinu vremena u njemu. Donosimo par korisnih savjeta za jeftino, ali efektno uređenje studentske sobe:

1. Svjetlo
Svjetlo čini sobu toplijom i ugodnijom. Neke od opcija su podne lampe, LED svjetla ili sve popularnije božićne lampice, koje se sada mogu upotrebljavati tijekom cijele godine. Osim što daju decentno svjetlo, na božićne lampice se mogu zakvačiti slike. Još jeftinija opcija su mirisne svijeće, koje osim romantičnog svjetla daju sobi ugodan miris.


2. Miris
Osim mirisnih svijeća, postoje mnoge druge mirisne dekoracije. Za one hrabrije tu su mirisni štapići, a sigurnija opcija su mirisni difuzori. Ipak, pazite da ne pretjerate s kombinacijom više mirisa.
3. Biljke
Za manje sobe se ne preporučuju velike sobne biljke. Nasreću, manje biljke su i jeftinija opcija. Manje zahtjevne biljke kao što su minijaturni kaktusi.


4. Tkanine
Živopisne tkanine podižu svaku sobu i daju joj teksturu. Neke od opcija su tepisi, deke ili jastuci. Studenti s većim budžetom mogu uložiti u nove zavjese, a oni kojima stanodavac dopušta bušenje zidova mogu objesiti dekorativnu tkaninu za zid. Čak je i promjena posteljine i jastučnice dovoljna da podigne običnu sobu.
5. Slike
U slučaju da ne smijete bojati zidove u svojoj studentskoj sobi, dobra opcija su slike, ogledala ili plutene ploče. Ako ne smijete upotrebljavati niti čekić, prislonite sliku ili ogledalo uz zid. Alternativna opcija su posteri koje možete zalijepiti za zid.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.