Karlovački Advent – alternativa komercijalnim proslavama

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Najčarobnije razdoblje u godini prije nekoliko tjedana pokucalo je na vrata velikih gradova. Najpoznatiji Advent u Hrvatskoj, onaj u Zagrebu, već je dobro poznat svim ljubiteljima blagdanskog ugođaja. Iako je njegova ljepota neporeciva i oni nešto manji adventi privlače pažnju. Jedan od njih je Karlovački Advent koji je svoju raskoš pokazao još prošle godine.

Ove je godine Advent u Karlovcu svečano otvoren u petak, 14. prosinca u samom srcu grada, poznatoj šetnici Promenadi. Sve poznatije blagdansko odredište okupilo je brojne Karlovčane, kao i druge posjetitelje koji su na otvorenju svjedočili paljenju lampica na najvećem božićnom drvcu u Hrvatskoj. Jelka u neposrednoj blizini središnje proslave Adventa visoka je 27 metara, a na nju je postavljeno oko 2,5 kilometara lampica.

Osim atraktivnog drvca, posjetitelji u dvotjednoj proslavi imaju prilike na malom prostoru od svega 300-ak metara vidjeti jednu od najvećih proslava Adventa. U intimnoj atmosferi moguće je okusiti brojne gastronomske specijalitete. Kobasice, hot-dogove i sarmu, uz kuhano vino, topli čaj ili punč zadovoljavaju i najzahtjevnija nepca. Pripremaju se i deserti poput čokoladnih banana i germknedli.

Ono čime se najviše hvale organizatori su poznata scenska imena. Svakog dana Adventa nastupa više izvođača. Od onih lokalnih pa do onih više poznatih u večernjim satima. Jinxy, Opća Opasnost, TBF, Marko Kutlić i Zdenka Kovačiček samo su neki od izvođača koji zabavljaju publiku u prostoru ispunjenom lampicama, sjajnom rasvjetom i brojnim kućicama u kojima su smješteni ugostitelji, trgovci i brojne udruge koje prodaju svoje proizvode.

Upravo su kućice još jedan poseban element na Adventu, svi oni koji žele doma ponijeti poneki suvenir imaju prilike, a oni koji žele osvježiti božićno drvce novim ruhom, također mogu kupiti ručno oslikane ukrase.

Svirka, do ranih jutarnjih sati uz sjajne specijalitete i dobro društvo privlače sve veći broj posjetitelja, koji osim komercijalnih proslava žele doživjeti izvornu radost iščekivanja Božića. Svi oni koji još nisu, imaju priliku posjetiti Karlovački Advent sve do 30. prosinca.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.