“Kauboji” krenuli s pripremama

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Lino Červar, u ponedjeljak, 01. svibnja, je s izabranicima Hrvatske rukometne reprezentacije krenuo s pripremama u Poreču za Europsko prvenstvo koje će se 2018. održati u Hrvatskoj. Nažalost, već u početnoj fazi, pripreme su zbog ozljede skočnog zgloba morali napustiti Josip Božić Pavletić te Josip Šarac zbog viroze i temperature.
Červar, popularno nazvan „Mago di Umago“ pripreme nastavlja s 27 igrača, a među njima i kapetan Marko Kopljar koji je Svjetsko prvenstvo u Francuskoj propustio zbog ozljede koljena.
„Moram reći da nisam povratnik u reprezentaciju jer smatram da nisam ni otišao. Zbog situacije s koljenom morao sam nažalost izostati, ali mislim da je i za mene i za reprezentaciju dobro što sam preskočio jedno prvenstvo i što spreman mogu nastaviti. Veselim se što sam ponovno dio reprezentacije i što ćemo ponovno svi raditi zajedno na treninzima. Na ovom prvom okupljanju imamo nešto veći kadar. Kadar se definitivno proširio, ali to je dobro. Na ovim prvim pripremama sigurno ćemo raditi na upoznavanju, kao i na drugim pripremama pred ljeto, a onda pravi rad kreće od desetog mjeseca“, kazao je Kopljar.

Izvor: Instagram profil Hrvatskog rukometnog saveza

Izvor: Instagram profil Hrvatskog rukometnog saveza

Osim Kopljara, povratnik u reprezentaciju je i Mirko Alilović koji je sa svojim Vezpremom imao odličnu sezonu te se i kvalificirao na Final Four rukometne Lige prvaka.
Na Final Fouru rukometne Lige prvaka igrat će čak osam hrvatskih igrača, a jedan od njih je i Luka Cindrić.
„Moram reći da mi je vrlo drago biti u reprezentaciji i igrati za reprezentaciju. Svi ovi dečki su mi prijatelji, a neki i klupski suigrači kroz karijeru. Imamo i nekoliko novih momaka i svi jedva čekamo da krenemo trenirati zajedno. Bitno je da imamo dosta vremena do početka Europskog prvenstva i moramo na taj put krenuti bez pritiska. Imamo vremena da se što bolje uigramo kako bi napravili što bolji rezultat pred domaćim navijačima“, zaključio je Cindrić.

 

POPIS IGRAČA NA PRIPREMAMA (27):
Mirko Alilović (Veszprem), Ivan Stevanović (PPD Zagreb), Filip Ivić (Kielce), Ivan Pešić (Meškov Brest),Manuel Štrlek (Kielce), Lovro Mihić (Wisla Plock), David Mandić (Izviđač Ljubuški), Valentino Ravnić (Umag), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Jerko Matulić (Nantes), Ivan Vida (Dubrava), Igor Vori (PPD Zagreb), Tin Kontrec (PPD Zagreb), Krešimir Kozina (Füchse), Stipe Mandalinić (PPD Zagreb), Marko Mamić (Dunkerque), Sandro Obranović (Pick Szeged), Jakov Gojun (Füchse), Luka Cindrić (Vardar), Igor Karačić (Vardar), Lovro Jotić (PPD Zagreb), Domagoj Pavlović (PPD Zagreb), Luka Šebetić (PPD Zagreb), Luka Stepančić (Paris Saint-Germain), Marko Kopljar (Veszprem), Šime Ivić (Wisla Plock), Marino Marić (MT Melsungen)

 

MAURO PALISKA

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.