KAZALIŠTE ZA 0 KUNA?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Studeni je još daleko, a Noć kazališta, koja se ove godine održava u tome mjesecu, ne mora nužno biti jedina noć rezervirana za odlazak na predstavu. Bijeg od svakodnevice i studentskih briga u Zagrebu omogućava više od deset kazališta diljem grada, no unatoč tako velikome broju, studentska populacija je sklonija posjetu kino dvoranama. „Mislim da nije stvar u novcu ili vremenu jer je za studente cijena kazališnih ulaznica povoljna, već u nezainteresiranosti za kazalište“ kazala je studentica novinarstva Ramona Ščuric.

foto: Karla Vidović

            Istina je da su cijene ulaznica za studente znatno povoljnije, štoviše mnoga gradska kazališta nude zavidne popuste na svoje predstave. Sukladno tomu, satiričko kazalište Kerempuh / Scena Vidra omogućava studentima ulaznice na sve predstave za samo 45,00 KN uz prethodno predočenje indexa ili iksice i kupnju kartice od osam kupona koja će ih doći dodatnih 20,00 KN. Ovime studenti mogu pogledati osam predstava koje su u repertoaru Kerempuha, poput uspješne filmske adaptacije Ustav Republike Hrvatske ili predstave Maratonci trče počasni krug, tako što će ostvariti popust veći od 50 % u odnosu na druge građane. Sličnu ponudu nudi ulicu dalje smješteno dramsko kazalište Gavella gdje uz kupnju takozvane kartice plus za 35,00 KN, cijena svake pojedine ulaznice iznosi također 35,00 KN.

foto: Karla Vidović

U slučaju da volite gledati mjuzikle ili ste oduvijek htjeli pogledati glazbenu predstavu te vrste, zagrebačko gradsko kazalište Komedija omogućava studentima, uz predočenje dokaza o statusu, 20 % na sve ulaznice iz svog asortimana, uključujući i mjuzikl Mamma Mia! No ako više preferirate kazališnu duhovitost i crni humor, u dvorani Teatra Exita možete pogledati prvorazredne predstave poput Kauboja, SHAKEspearea na Exitu ili Kako to misliš mene nema, po također sniženim cijenama koje za studente variraju od 50,00 do 80,00 KN. Naposljetku, pravo osvježenje kazališnoj sceni nudi Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) čije su predstave zaista povoljne, ali ne i manje vrijedne. Štoviše ZKM ima široku ponudu pravih kazališnih poslastica poput predstave Hinkemann koja je pokupila brojne nagrade te nedavno izašla predstava Črna mati zemla za koju su mnogi rekli da je nešto o čemu se razmišlja danima, a obje se mogu pogledati za simboličnu cijenu od 30,00 KN.

Ovo nisu sva zagrebačka kazališta i ovo nisu sve pogodnosti koja ona nude, no jedno je sigurno – zamjenimo današnje dvije kave za zajednički provod u kazalištu!

LINK KARTE:

https://drive.google.com/open?id=1qcqK9CLAPB5FyRKCSagw6LdOwxg&usp=sharing

Karla Vidović

Save

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.