KERUM U BORBI ZA GRADONAČELNIKA SPLITA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ivo Baldasar, sadašnji gradonačelnik Splita komentirao je kandidata Željka Keruma da urušava imidž Splita. Nakon što je došao na tu funkciju iza Keruma, problem nije bio ni financijski ni ništa slično, najveći problem je bio dojam. Baldasar je izjavio kako je „ Kerum problem i fenomen Splita jer tako osebujnog kandidata za gradonačelnika nema nijedan od većih gradova u Hrvatskoj“.

Foto: pixabay.com

Kandidatkinja stranke Pametno Marijana Puljak ne predstavlja ljevicu iako je mediji stavljaju skroz lijevo. Također SDP je doživio veliki slom kada je bila prisutna Milanovićeva vladavina, odnosno nakon što je raspušten splitski Gradski odbor SDP-a. Od tad ljevica nema veliki učinak u jednom od većih hrvatskih gradova.

Što se tiče anketa, prednost se daje Željku Kerumu i Andri Krstuloviću Opari, na što je Baldasar izjavio kako se protiv toga ne može, odnosno „nemoguće je boriti se protiv toga, osim ako imate velik novac za kampanju, ali to onda znači da ne pobjeđuju ideje nego novac“.

Istočni dio obale bi trebao biti glavni razvoj prostora Splita. Trebale bi se neke stvari promijeniti, poput uređivanja autobusnog kolodvora, izgrađivanja hotela i slično. Što se tiče HŽ-a, kakve god da se promjene odluče napraviti, trebat će se surađivati s Vladom zbog toga što HŽ pripada državi.

Potrebno je završiti i sve vezano za javno poduzeće „Promet“ zbog poteškoća javnih usluga odnosno prijevoza.

Baldasar također govori kako bi Split trebao imati neki posebni status zbog odlučivanja u vezi pomorskih dobara, a ne da o tome odlučuje netko van Splita.

Željko Gavranić

Izvor: dnevnik.hr

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.