KINO ZA SVAKOG, A POSEBNO STUDENTE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Studentsko doba pravo je vrijeme za probuditi filmofila u sebi jer iksica ne otvara samo vrata menze – već i magični svijet popusta prilikom odlaska u kino. Ako ne znate kako provesti hladne zimske dane, samo zavirite u raspored prikazivanja filmova brojnih zagrebačkih kina i dobit ćete idealan bijeg od stvarnosti, a da pritom nećete morati proglasiti osobni bankrot!

Najpoznatije komercijalno kino Cinestar nudi izradu studentske kartice uz donošenje iksice putem koje se mogu kupiti povoljnije kinoulaznice, ali i nezaobilazni meniji bez kojih odlazak u kino nije potpun. Ukoliko ne idete u Cinestar toliko često da vam treba njihova kartica, tu je i akcija Moja Cine Srijeda tijekom koje možete kupiti ulaznicu za 20 kuna.

Ako vam američki blockbusteri nisu najdraži tip filmske umjetnosti, postoje brojna zagrebačka art kina u kojima biste mogli pronaći nešto za sebe. Najnoviji europski, ali i hrvatski film možete uhvatiti u Kino Europi za 22 kune uz predočenje iksice, a koliko je sam program Kino Europe kvalitetan dokazuje i njegova prošlogodišnja nagrada najboljeg europskog kina.

Tematski filmski tjedni postali su zaštitni znak Kina Tuškanac, a za samo 10 kuna možete uživati u ciklusima španjolskog, japanskog ili švedskog filma za kojeg možda nikada ne biste ni pomislili da bi vam se mogao svidjeti. U art Kinu Grič za 15 kuna možete uživati u mnogobrojnim europskim filmovima, dok u Kino Kinoteci za istu cijenu možete pogledati klasike filmske umjetnosti i popuniti rupe u svojoj filmskoj općoj kulturi.

Iako je kino kao medij odavno pokleknuo pred gledanjem filmova na televiziji ili u novije vrijeme online, odlazak u kino još uvijek ima onaj magični osjećaj velikog platna i mirisa svježe pečenih kokica koji se ne može stvoriti u vlastitoj sobi. Stoga, zamijenite sjedenje u zagušljivim kafićima odlaskom u kino, s obzirom da – košta jednako!

 

Dora Slivar

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.